Partneri kompanije Albat posjetili Termoelektranu Vojani i Istočnoslovačku distribuciju - Predstavljena najnovija tehnologija evropskih partnera

03.12.2009. 17:17 / Izvor: eKapija.ba
Partneri kompanije Albat posjetili Termoelektranu Vojani i Istočnoslovačku distribuciju - Predstavljena najnovija tehnologija evropskih partnera

U jutarnjim satima, u srijedu 02. decembra 2009. godine, grupa od 27 predstavnika partnerskih kompanija Albat-a doputovala je u trodnevnu posjetu Slovačkoj, gdje će posjetiti pogone ove kompanije te njenih slovačkih partnera.

Cilj posjete je kvalitetno upoznavanje s najnovijim dostignućima iz oblasti rezervnog i alternativnog napajanja i telekomunikacijskih sistema.

Istog dana, jedna grupa poslovnih kupaca je išla u obilazak Termoelektrane Vojani, gdje su vidjeli isporuke kompanije Albat. Prva je bila 1994. godine, i traju do danas. U toj termoelektrani se nalaze 220 voltne DC baterije kapaciteta od 1000 do 3000Ah, punjaci izlaznog napona 220VDC i struje do 200A. Većina opreme za rezervno napajanje koju imaju isporučio je Albat, a istu održava do danas.

Druga grupa poslovnih partnera je išla u posjetu Istočnoslovačkoj distribuciji, koja je u sastavu RWE Group iz Njemačke.

"U ovoj kompaniji se nalazi do 100 raznih trafostanica i u većini njih se nalazi naša oprema, poput punjača, baterija i invertora. U trafostanicama koje su rekonstruisane ili izgrađene u zadnje 2-3 godine isporučujemo modularne punjače od našeg partnera iz Njemačke, koji predstavljaju posljednju riječ tehnologije te modularne invertore od našeg partnera iz Belgije, i akumulatorske baterije brand `FIAMM` i `ALBAT`", kazao je Jasmin Đozić, direktor kompanije Albat.

Nakon obavljenih posjeta, Albatovim kupcima u Slovačkoj, uslijedio je obilazak firme Albat u slovačkom gradu Košice. Također, bila je održana kratka prezentacija firme.

U večernjim satima Albatovi poslovni partneri su doputovali u Liptovski Hradok, u kojem se nalazi i sjedište firme Eltek Valere, koju će posjetiti već narednog dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti