Predstavnici Vermont-a testirali nove Peugeot modele - Novi modeli uskoro će biti predstavljeni kupcima u BiH

08.07.2009. 16:15 / Izvor: eKapija.ba
Predstavnici Vermont-a testirali nove Peugeot modele - Novi modeli uskoro će biti predstavljeni kupcima u BiH

Predstavnici kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH, su zajedno sa kolegama iz Peugeot predstavništva iz cijelog svijeta imali priliku da testiraju najnovije Peugeot modele koji tek izlaze na tržište ili su još uvijek u pripremi.

Testiranje i predstavljanje modela se održavalo u francuskom gradu Mortefontaine, nedaleko od Pariza, gdje se nalazi staza za probne vožnje zatvorena za javnost.

"Kao predstavnici Peugeot-a u BiH bili smo u prilici da testiramo nove modele, koje ćemo našim kupcima predstaviti u bliskoj budućnosti, ali i ona Peugeot vozila koja su tek u pripremnoj fazi. Naš poziv ovoj prezentaciji uz sve velike svjetske Peugeot predstavnike je dokaz da je Bosna i Hercegovina za Peugeot veoma značajno tržište. Ujedno smo i izuzetno sretni što ćemo biti u prilici da našim kupcima ubrzo predstavimo nove modele koji će sigurno ispuniti njihova očekivanja", istakao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

U Mortefontaine-u prezentovani i testirani su modeli 3008 i 5008, koji će uskoro biti i na bosanskohercegovačkom tržištu, kao i Bipper Tepee Outdoor , Partner Origin sa sedam sjedišta, Novi Partner sa sedam sjedišta i novi motor za Peugeot 308 1.6 turbo benzinac sa 200 KS. Jedna od novina je i 308 RC Z čija serijska izvedba se gotovo i ne razlikuje od koncepta predstavljenog u Frankfurtu 2007. godine. Ovaj model bi već na jesen trebao biti u serijskoj proizvodnji.

Peugeot-ovi importeri su testirali i 407 Coupe koji je do sada najjače serijsko Peugeot vozilo u dugogodišnjoj Peugeot historiji. Novi "kralj lavova" raspolaže sa 3.0 litrenim V6 HDi motorom sa 240 KS. Najjači Peugeot model ujedno ima i manju potrošnju goriva za 15 % od svojih prethodnika, kao i smanjenu emisiju štetnih CO2 gasova za 36 grama po km. 407 Coupe će biti dostupan i u verziji 2.0 sa 163 KS.

Pored spomenutih modela prezentovani su i modeli koji su tek u projektnoj fazi.

Sve ljubitelje Peugeot vozila očekuju novi modeli koji će sigurno zadovoljiti sve njihove želje, zahtjeve i potrebe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti