Prijedorska firma "Pilipović promet" zainteresovana za kupovinu većinskog kapitala u preduzeću "Gumara" iz Starog Majdana

03.04.2008. 15:49 / Izvor: Nezavisne novine
Prijedorska firma 'Pilipović promet' zainteresovana za kupovinu većinskog kapitala u preduzeću 'Gumara' iz Starog Majdana

Prijedorska firma "Pilipović promet", koja se već dvije decenije uspješno bavi gumarskom proizvodnjom, uputila je Agenciji za privatizaciju USK pismo namjere za kupovinu većinskog kapitala u preduzeću "Gumara" iz Starog Majdana.

U pismu se ističe kako menadžment ove prijedorske firme ima ozbiljne namjere kada se radi o pokretanju proizvodnje. Također, navodi se kako ova firma najveći dio svojih proizvoda plasira na inostrano tržište.

Kantonalna agencija za privatizaciju je upoznala ponuđače da se u vezi s vlasništvom nad imovinom "Gumare" trenutno vodi sudski spor. Agencija je sudskim putem zatražila raskid kupoprodajnog ugovora s ranijim kupcima ovoga preduzeća, slovenčkim državljaninom Ivanom Brglezom, Demirom Alagićem i firmom "Fis Trade" iz Starog Majdana. Oni su činili ortačku grupu koja je prije više od šest godina privatizirala "Gumaru". S obzirom na to da kupci nisu ispoštovali preuzete obaveze, agencija je državnu imovinu odlučila vratiti sudskim putem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti