Vijesti

Prijedorska firma "Pilipović promet" zainteresovana za kupovinu većinskog kapitala u preduzeću "Gumara" iz Starog Majdana

03.04.2008. 15:49 / Izvor: Nezavisne novine

Prijedorska firma "Pilipović promet", koja se već dvije decenije uspješno bavi gumarskom proizvodnjom, uputila je Agenciji za privatizaciju USK pismo namjere za kupovinu većinskog kapitala u preduzeću "Gumara" iz Starog Majdana.

U pismu se ističe kako menadžment ove prijedorske firme ima ozbiljne namjere kada se radi o pokretanju proizvodnje. Također, navodi se kako ova firma najveći dio svojih proizvoda plasira na inostrano tržište.

Kantonalna agencija za privatizaciju je upoznala ponuđače da se u vezi s vlasništvom nad imovinom "Gumare" trenutno vodi sudski spor. Agencija je sudskim putem zatražila raskid kupoprodajnog ugovora s ranijim kupcima ovoga preduzeća, slovenčkim državljaninom Ivanom Brglezom, Demirom Alagićem i firmom "Fis Trade" iz Starog Majdana. Oni su činili ortačku grupu koja je prije više od šest godina privatizirala "Gumaru". S obzirom na to da kupci nisu ispoštovali preuzete obaveze, agencija je državnu imovinu odlučila vratiti sudskim putem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti