Vijesti

ProCredit bank BiH organizirala seminar o značaju malog poduzetništva za ekonomski razvoj BiH

12.12.2007. 09:11 / Izvor: Fena

ProCredit bank BiH jučer je (11.12.2007.) na Vlašiću organizirala seminar za novinare na kome se govorilo o značaju malog poduzetništva za ekonomski razvoj BiH, štednji i odgovornom bankarstvu.

ProCredit bank je članica Grupacije koja se sastoji od 21 razvojno orijentirane banke koje daju kredite malim preduzećima i pružaju druge finansijske usluge grupama s nižim prihodima, ne samo u istočnoj Evropi već i u Africi i Latinskoj Americi. Na globalnom nivou za ProCredit bank Grupaciju radi više od 14.500 uposlenika.

O aktivnostima i poslovanju ove banke u uvodom obraćajnju govorio je direktor ProCredit Bank Peter Moelders, a guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić dao je pregled bankarskog sektora u zemlji.

Gosti predavači bili su Milenko Dostić i Novo Plakalović koji su obradili teme o važnosti malog i srednjeg poduzetništva za ekonomski razvoj BiH i štednji danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti