Putem D&B HOOVERS baze omogućen pronalazak poslovnih partnera širom svijeta

30.12.2019. 12:41 / Izvor: Akta.ba
Putem D&B HOOVERS baze omogućen pronalazak poslovnih partnera širom svijeta

D&B Hoovers koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku kako bi isporučili rješenje za pronalazak partnera i povećanje prodaje

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je obezbijedila jednogodišnji pristup online platformi D&B HOOVERS.

D&B Hoovers koristi najveću svjetsku komercijalnu bazu podataka i sofisticiranu analitiku kako bi isporučili rješenje za pronalazak partnera i povećanje prodaje. D&B Hoovers platforma kombinira više od 265 miliona poslovnih zapisa iz 30.000 izvora u 190 zemalja, koji se svakodnevno ažuriraju.

Osiguranjem pristupa D&B Hoovers platformi, VTK/STK BiH je obezbijedila za svoje članice mogućnost dostavljanja informacija o potencijalnim poslovnim partnerima, a sve u cilju bolje internacionalizacije poslovanja bh. kompanija.

Članice VTK/STK BiH mogu tražiti da im se dostavi lista od maksimalno 50 kompanija željenog profila, iz najviše 5 zemlja (npr 50 kompanija iz jedne zemlje; 10 kompanija iz 5 zemalja; i sl…)

U cilju jednostavnijeg i efikasnijeg pronalaska potencijalnih partnera u inozemstvu, iz VTK BiH mole da koristite priloženi Zahtjev za pronalazak poslovnih partnera u kojem precizno definirate kriterije za odabir partnera.

Također, radi kvalitetnije identifikacije potencijalnih poslovnih partnera, preporučuje se organizacija konsultativnog sastanka sa osobljem VTK/STK BiH s ciljem konkretizacije inputa radi dobijanja što boljih traženih rezultata.

Informacije o potencijalnim poslovnim partnerima u inozemstvu će biti osigurane za članice VTK/STK BIH koje ispunjavaju svoju zakonsku obavezu u skladu sa članom 22. i 23. Zakona o VTK/STK BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 30/01 i 72/13).

PREUZMI DOKUMENT:
Zahtjev hoovers baza

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti