Varteks izgubio ekskluzivu na Levi's

01.03.2013. 10:07 / Izvor: Business.hr
Varteks izgubio ekskluzivu na Levi's

Varaždinski Varteks više nije ekskluzivni distributer Levi's proizvoda tvrtke Levi Strauss Europa za Hrvatsku i zemlje regije, objavljeno je iz varaždinske tekstilne tvrtke.

Varaždinski Varteks više nije ekskluzivni distributer Levi's proizvoda tvrtke Levi Strauss Europa za Hrvatsku i zemlje regije, objavljeno je iz varaždinske tekstilne tvrtke.

"Zbog nelikvidnost te izostanka realizacije inicijalnog interventnog kredita, Varteks nije mogao zaključiti poslove iz prethodnog ugovora tako da je tvrtka Levi Strauss raskinula aktualni petogodišnji ugovor sklopljen u svibnju prošle godine", izvijestio je na brifingu za novinare predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec.

U uvjetima nelikvidnosti i gospodarske krize, preduvjeti za daljnju realizaciju ugovora bili su vezani uz planirani inicijalni kredit za likvidnost koji je predviđen i kroz plan financijskog restrukturiranja tvrtke u okviru postupka predstečajne nagodbe. Iako je još početkom veljače usuglašen načelni sporazum između Varteksa i svih financijskih vjerovnika, interventni kredit još uvijek nije realiziran, kazao je Košćec.

Varteks je sa Zagrebačkom bankom dogovorio interventni kredit u iznosu od 15 milijuna kuna, dok su obveze prema Levi Straussu iznosile oko sedam milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Levi's proizvoda čine između 10 i 15 posto ukupnih prihoda tvrtke Vareks. U prošloj je godini taj prihod bio 36 milijuna kuna. Prestankom distribucije Levi's proizvoda završava gotovo 30-godišnja suradnja Varteksa i Levi Straussa.

Bez obzira na gubitak ugovora s Levi Straussom, Varteks i dalje ima održiv model za uspješno poslovanje u budućnosti orijentacijom prije svega na vlastitu modnu marku i korporativne ugovore kao i nove vidove prodaje. Međutim, bez inicijalne likvidnosti nema pretpostavki za nastavak planiranih aktivnosti i poslovnih procesa, poručio je Košćec i najavio niz značajnih sastanaka za budućnost tvrtke u idućih nekoliko dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti