Crna Gora i Srbija ponovno uspostavile zrakoplovne veze

19.08.2020. 08:32 / Izvor: HINA
Crna Gora i Srbija ponovno uspostavile zrakoplovne veze

Crna Gora i Srbija u srijedu su ponovno uspostavile zrakoplovne veze ukinute 26. svibnja.

Crna Gora i Srbija u srijedu su ponovno uspostavile zrakoplovne veze ukinute 26. svibnja, kada je avionima Montenegroairlinesa zabranjeno slijetanje u srbijanske zračne luke kao odgovor Beograda na odluku Podgorice da zatvori granice za državljane Srbije zbog loše epidemiološke situacije u toj susjednoj zemlji.

Zrakoplovi crnogorske aviokompanije jutros su poletjeli za Beograd, dok su istodobno iz srbijanske prijestolnice avioni Air-Srbije poletjeli za Podgoricu i Tivat.

Te dvije nacionalne kompanije imaju monopol na linijama Podgorica-Beograd-Podgorica i Tivat- Beograd-Tivat, a najjeftinije povratne karte za pola sata leta između tih destinacija iznose oko 100 eura.    

Crna Gora se u svibnju proglasila prvom korona-free državom

Ponovnom uspostavljanju linija prethodila je prošlotjedna odluka vlada u Podgorici i Beogradu da otvore međusobne granice. Crna Gora postavila je uvjet da građani Srbije mogu u tu zemlju isključivo s negativnim PCR testom ili Elisa testom, dok je Srbija bezuvjetno otvorila granice za crnogorske građane.   

Kada se Crna Gora krajem svibnja proglasila prvom korona-free državom u Europi, otvorila je granice za sve zemlje koje su tada imale manje od 25 aktivnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika, među kojima nije bila Srbija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti