Crna Gora: Usvojene informacije o prekograničnoj saradnji sa BiH i Srbijom

20.11.2020. 10:19 / Izvor: Agencije
Crna Gora: Usvojene informacije o prekograničnoj saradnji sa BiH i Srbijom

Programi prekogranične saradnje obuhvataju 14 opština u Crnoj Gori, 10 u Srbiji i 56 u BiH, a ukupni procijenjeni troškovi programa iznose 1.411.764 eura.

Crnogorska Vlada je usvojila informaciju o finansijskom sporazumu između Evropske komisije, BiH i Crne Gore za prošlu godinu, u okviru IPA dva Programa prekogranične saradnje BiH-Crna Gora od 2014. do 2020. godine.

Usvojena je i informacija o finansijskom sporazumu između Evropske komisije, Srbije i Crne Gore za prošlu godinu, u okviru IPA dva Programa prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora od 2014. do 2020. godine, saopšteno je iz Vlade.

Programi prekogranične saradnje obuhvataju 14 opština u Crnoj Gori, 10 u Srbiji i 56 u BiH, a ukupni procijenjeni troškovi programa iznose 1.411.764 eura, a maksimalni doprinos EU je određen na 1,2 miliona eura.

U saopštenju su istakli da se programi odnose na podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalne i kulturne inkluzije, zaštitu životne sredine, podsticanje prilagođavanja klimatskim promjenama i njihovog ublažavanja, prevenciju i upravljanje rizicima i promociju turizma i kulturne i prirodne baštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti