Crna Gora: Ugostiteljstvo u velikom problemu

15.02.2021. 08:54 / Izvor: Agencije
Crna Gora: Ugostiteljstvo u velikom problemu

Ugostitelji traže adekvatnu finansijsku podršku, u suprotnom pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama da uzmu učešća u organiziranju raznih vidova protesta.

Ugostiteljska djelatnost je trenutno "na kisiku", a ako aktuelne mjere protiv pandemije korona virusa potraju, bit će ubrzo i "na respiratoru", poručuju iz Udruženja ugostitelja Crne Gore.

Traže adekvatnu finansijsku podršku, u suprotnom pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama da uzmu učešća u organiziranju raznih vidova protesta, koje će konkretizirati u međusobnoj saradnji, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Crne Gore.

Donošenje novih epidemioloških mjera Ministarstva zdravlja svodi se na "kažnjavanje" ugostiteljskih objekata, što dovodi do postavljanja niza pitanja, poručuju iz Udruženje ugostitelja.

Pitali su da li je rad nekoliko zimskih turističkih objekata nekoliko mjeseci važniji od cjelokupne turističke privrede?

Mjere koje su bile na snazi do 10. februara za posljedicu su imale veliki broj turista, domaćih i stranih, u zimskim centrima na sjeveru zemlje, što je za direktnu posljedicu imalo povećanje broja zaraženih u svim gradovima Crne Gore, a u konačnom pooštravanje mjera, naveli su iz Udruženja ugostitelja.

Da ne bi bilo nesporazuma, svaki potez koji doprinosi boljem poslovanju bilo kog privrednog subjekta podržavamo, pa se na mjeru kojom je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez PCR testa osvrćemo isključivo sa aspekta ekonomske politike i posljedica te politike, koje se ogledaju, između ostalog, i u zatvaranju pojednih gradova (Budva, Tivat…), istakli su iz Udruženje ugostitelja.

Iz ovog udruženja pitaju da li su nadležni organi uspjeli uočiti činjenicu da mjere kojima se ograničava rad ugostiteljskih objekata nisu imale apsolutno nikakav utjecaj na broj oboljelih od virusa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti