Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji

06.03.2021. 07:18 / Izvor: Akta.ba
Fortenova grupa dobila odobrenje za koncentraciju Mercatora u Srbiji

Tom je odlukom srbijanske Komisije, Fortenova grupa u cijelosti zadovoljila regulatorne preduvjete dobivanja odobrenja za namjeru koncentracije Mercatora.

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije, je 5. marta. 2021. godine, odobrila namjeru sticanja kontrole Fortenova grupe, nad društvom Poslovni sistem Mercator d.d., Ljubljana i na tržištu Republike Srbije. 

Tom je odlukom srbijanske Komisije, Fortenova grupa u cijelosti zadovoljila regulatorne preduvjete dobivanja odobrenja za namjeru koncentracije Mercatora, od nadležnih nacionalnih regulatornih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja na svim teritorijima na kojima je to bilo potrebno - Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Sjeverne Makedonije.

Ujedno, odobrenjem koncentracije od strane Europske komisije, taj je preduslov zadovoljen i za područje cijele Europske unije. 

"Ovom odlukom otklonjena je još jedna formalna prepreka za realizaciju prijenosa Mercatora na Fortenova grupu koju očekujemo krajem ožujka 2021. godine. Prijenos dionica s Agrokora na Fortenova grupu omogućit će nam konsolidaciju i daljnji razvoj naše regionalne maloprodajne mreže",  rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe komentirajući odluku Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti