"Trebinje te čeka", turistička promocija u Beogradu

27.06.2021. 10:48 / Izvor: SRNA
'Trebinje te čeka', turistička promocija u Beogradu

Trebinje se vraća u kolosijek i očekuje najbolju sezonu i najveći broj noćenja do sada.

Trebinje ove godine očekuje izuzetnu turističku sezonu ako je suditi po posjećenosti koja je zabilježena 1. maja i tokom vaskršnjih praznika, kaže direktorka Turističke organizacije Trebinja Mirjana Putica.

"Posjeta u maju je bila veća u odnosu na maj 2019. godine kada je za Trebinje bila najbolja godina", rekla je Putica za Tanjug u centru Beograda gdje je promovisana ljetna sezona u Trebinju.

Na deset štandova u Knez Mihailovoj ulici Beograđani su mogli da probaju pršutu, vino, med, ali i da uživaju uz pjesme i igre iz Hercegovine, a sve u okviru kampanje "Trebinje te čeka".

Putica kaže da Beograđani iskreno vole Trebinje, dodajući da je najveći broj turista iz Srbije, odnosno iz prijestonice.

Poručuje svima koji budu posjetili taj grad da uživaju u znamenitostima, obiđu centar sa ljetnom baštom "Platani", živopisnu pijacu, gradski park "Jovan Dučić" i mnoštvo kulturno-istorijskih spomenika.

Prezentaciju Trebinja posjetio je i gradonačelnik Mirko Đurić koji je istakao da je predstavljanje tog grada sa juga Republike Srpske i njegovih sadržaja, prvi put organizovano na ovakav način u centru glavnog grada Srbije.

Đurić je pozvao Beograđane da posjete Trebinje, koje ima puno lijepih sadržaja, pa se svi koji jednom dođu rado vraćaju.

"Hrana je dobra, od 27 vinarija u Republici Srpskoj, 23 su u Trebinju, vjerski turizam je takođe zastupljen i ima šta da se vidi – duhovni centar Mrkonjići, rodno mjesto Svetog Vasilija Ostroškog, Manastir Tvrdoš, hercegovačka Gračanica, sve je to nešto što treba posjetiti, a imamo i najveći akvapark u regionu - Grad Sunca", naveo je Đurić.

Kada je u pitanju broj posjeta, Đurić je istakao da se Trebinje vraća u kolosijek i očekuje najbolju sezonu i najveći broj noćenja do sada.

"Godine 2019. imali smo posjete ljudi iz 94 zemlje svijeta, koji su zvanično prošli kroz turističku organizaciju i bilo je preko 100.000 noćenja. Ove godine u maju je veća posjećenost nego 2019. godine, a po svemu sudeći i jun će biti", naveo je Đurić.

On je napomenuo da Trebinje ima 25 hotela, motela i prenoćišta sa više od 3.200 ležajeva i pozvao Beograđane da dođu jer još ima mjesta, ali i da rezervišu smještaj, jer se u julu, avgustu uvijek tražio krevet više.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da je promocija turističkih potencijala Trebinja u Beogradu organizovana zajedno sa Turističkom organizacijom Beograda, a u skladu sa dogovorom sa sastanka ministara poljoprivrede Republike Srpske i Srbije i gradonačelnika Trebinja i Beograda.

"Ovdje možemo da vidimo na najbolji način šta je to zbog čega svi kažu da je Trebinje izuzetno poželjna i interesantna turistička destinacija i da zavređuje da ga se posjeti", istakao je Cicović.

Direktor TO Beograd Miodrag Popović izjavio je da Beograđani dosta znaju o Trebinju i da ove godine očekuje najveći broj posjeta Beograđana u proteklih nekoliko godina, a najavio je i predstavljanje Beograda u Trebinju.

"Ključno na ovogodišnjoj prezentaciji je činjenica da je Trebinje zaokruženo kao turistička destinacija i mi ćemo Beograđane podsetiti na tu činjenicu", rekao je Popović.

Za ljubitelje prirode pruža se i niz mogućnosti kroz paraglajding i fotosafari, a Trebinje ima blagu mediteransku klimu i nalazi se na 25 kilometara od obale Jadranskog mora.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti