Predsjednički izbori

Milo Đukanović priznao poraz i čestitao Milatoviću

03.04.2023. 08:34 / Izvor: N1
Milo Đukanović

Aktuelni predsjednik i kandidat za novi mandat predsjednika Crne Gore Milo Đukanović priznao je poraz i čestitao svom protivniku Jakovu Milatoviću.

Aktuelni predsjednik i kandidat za novi mandat predsjednika Crne Gore Milo Đukanović priznao je poraz i čestitao svom protivniku Jakovu Milatoviću.

“Crna Gora je izabrala ja taj izbor poštujem. Čestitam Jakovu Milatoviću na povjerenju koje je dobio na izborima. Želim mu da bude uspješan predsjednik, jer ako on bude uspješan to može značiti da će Crna Gora biti uspješna država i da će se kretati prema svom cilju”, rekao je Đukanović.

Zahvalio svim građanima Crne Gore koji su izašli masovno na izbore i glasali te je naglasio kako je ponosan što je posebnu većinu glasova imao u opštinama gdje žive manjine.

Istakao je kako je posebno važno da Crna Gora napravi i sljedeći izbor na parlamentarnim izborima 11. juna.

“Ovo sve potvrđuje da Crna Gora nema vladu, ima zalutale institucije te institucije ni u ovom izbornom procesu nisu bile na visini zadatka, ali ne želim reći ni riječ na tu temu. Institucije su se i u ovom izbornom procesu pokazale slabim. Jako je važno i da Crna Gora poslije 11. juna dobije vladu koja će voditi Crnu Goru do evropskoga cilja. Mogao sam ove izbore posmatrati iz fotelje, ali nisam to želio. Mene je u ove izbore uvela odgovornost prema Crnoj Gori i da zajedno sa svim ljudima koju slijede politiku koju ja personifikujem, zaštitimo državnu i nacionalnu čast Crne Gore, Crnogoraca i mislim da smo to uradili”, poručio je Đukanović.

Kada je došlo vrijeme za novinarska pitanja, članovi štaba su pjevali himnu Crne Gore, tako da je on odustao od odgovaranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti