Prilika za dizajnere: Međunarodni poziv za izradu etikete vina Chardonnay

15.08.2013. 13:27 / Izvor: eKapija.ba
Prilika za dizajnere: Međunarodni poziv za izradu etikete vina Chardonnay

Skopje Design Week je objavio međunarodni poziv kojim sve zainteresirane dizajnere poziva da sa svojim prijedlozima učestvuju na konkursu za izradu etikete za vino Chardonnay.

Skopje Design Week je objavio međunarodni poziv kojim sve zainteresirane dizajnere poziva da sa svojim prijedlozima učestvuju na konkursu za izradu etikete za vino Chardonnay. Pristigla dizajnerska rješenja pregledat će međunarodni žiri, a deset najboljih prijedloga bit će izloženo u okviru Skopje Design Weeka, što će se održati od 1. do 6. oktobra. Najbolje rješenje će biti objavljeno zadnjeg dana SDW. Rok za dostavu rješenja je 15. septembar. Pobjedničko dizajnersko rješenje će biti nagrađeno sa 30.000 dinara (500 eura) i bit će dio regionalne izložbe Vinarije Tikveš u 2014. godini.

U Skopje Design Weeku smatraju kako je ovo jedinstvena šansa za makedonske i inozemne dizajnere, posebno za mlade koji ne dobijaju tako često mogućnost da steknu afirmaciju kroz svoj dizajn i, u isto vrijeme, da budu novčano za to magrađeni.

Iz Skopje Design Weeka i Vinarije Tikveš očito i očekuju da im se na konkurs jave isključivo studenti grafičkog dizajna, jer su njima i prilagodili visinu nagrade od 500 eura. Vinarija Tikveš je ugledna makedonska kompanija za koju je vrijedno dizajnirati i pobijediti na konkursu, ali radi očuvanja vlastitog ugleda trebala je ponuditi veću finanijsku naknadu za dizajn etikete svog vrhunskog vina. Pitanje je koliko je Skopje Design Week naplatio konkurs, koliko će koštati međunarodni žiri i koliki će biti ukupni troškovi konkursa na kojem pobjednik, zbog kojeg se sve ovo događa, dobija samo 500 eura. U pitanju je higijena, ništa drugo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti