Vrhunska vina i ukusni zalogaji na "Vinosauru 2018"

25.05.2018. 08:00 / Izvor: Nezavisne novine
Vrhunska vina i ukusni zalogaji na 'Vinosauru 2018'

Naglasio je da će se predstaviti određen broj proizvođača vinskog asesoara i opreme koja prati ovu branšu.

Uz vrhunska vina iz preko 60 vinarija, ukusne zalogaje 25 izlagača u gastro segmentu i ugodan ambijent, otvoren je otvoren XI Internacionalni Vinski i Gastro Festival - Vinosaur 2018, u turističko-ugostiteljskom kompleksu Stara Ada-Ostrvo.

Ovaj festival, koji će trajati i danas, organizuje kompanija Frutela Group iz Banjaluke.

"Ovo je 11 Vinosaur, na novoj lokaciji, vratili smo stari termin, majski koji smo imali do 2014 godine sa novim sadržajem, konceptom i nikad većim brojem izlagača", rekao je Nenad Malešević, direktor kompanije Frutela Group iz Banjaluke.

Naglasio je da će se predstaviti određen broj proizvođača vinskog asesoara i opreme koja prati ovu branšu, a kako kaže, po prvi put će biti održan i kuking šou što će prerasti u praksu.

Radovan Vukoje, vlasnik vinarije "Podrumi Vukoje" rekao je kako njihova vinarija učestvuje na ovom festivalu koliko on i postoji te da će na festivalu predstaviti više od 20 vrsta vina koja su prisutna na tri kontinenta.

"Ovo je najbolja manifestacija ove vrste u zemlji na kojoj se okupi veliki broj vinarija.  Mi kao najbolja vinarija u Jugoistočnoj Evropi želimo da upravo na našem prostoru sve svoje najbolje proizvode i novitete predstavimo ljudima", rekao je Vukoje.

Na festivalu će biti predstavljeno više od 400 različitih vinskih etiketa i učestvovati vinarije iz BiH, zemalja okruženja i mnogih značajnih evropskih i svjetskih vinskih regiona .

Među vinarijama koje učestvuju na festivalu su Vinarija Jungić BiH, Vinarija Kovačević,  iz Srbije, vinarija Villa Sandi, iz Italije, vinarija Tikveš iz Makedonije, vinarija L'Avenir Iz Francuske, vinarija Terazzas iz Argentine i još mnoge druge.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti