Online uvezivanje daje rezultate: Sve više privrednika iz RS na platformi eDomaće

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Online uvezivanje daje rezultate: Sve više privrednika iz RS na platformi eDomaće

Tako privrednici iz Republike Srpske koji su se već registrovali na platformi eDomaće vide svojevrsnu privrednu mrežu.

13.03.2021. 09:10 Izvor: / Akta.ba

Dobili smo priliku da se predstavimo u najboljem svjetlu i povežemo sa starim i novim kupcima i klijentima i sve to u onlajn prostoru koji je, u doba korone i brojnih ograničenja, savršena alternativa. 

Tako privrednici iz Republike Srpske koji su se već registrovali na platformi eDomaće vide svojevrsnu privrednu mrežu koju je početkom godine pokrenulo Udruženje mladih ekonomista (UMEK).   

U nekoliko jednostavnih koraka, kreiranjem naloga poput onih na društvenih mrežama i potpuno besplatno, postali smo znatno vidljiviji, kažu u preduzeću Sinikom iz Laktaša, jednom od 85 domaćih, privrednih subjekata koji su se na platformi već odomaćili.

"Da je ovakva platforma postojala prije tri godine, sve bi bilo mnogo lakše, jer mi je, kao mladom čovjeku i početniku u biznisu, najteže bilo ostvariti komunikaciju. Mislim da će ovaj vid uvezivanja svim privrednicima biti od velike pomoći, a naročito onima koji tek pokreću biznis. Praktično ste dobili priliku da na jednom mjestu imate bazu podataka od koje možete da počnete", objašnjava Nikola Simić, osnivač preduzeća Sinikom koje se bavi proizvodnjom osvježivača za prostore, prije svega automobile.

Nikola kaže da je zahvaljujući specifičnim materijalima sa kojima rade i kvalitetu proizvoda, preduzeće uspjelo da opstane i u doba korone, ali da je upravo otežana komunikacija sa klijentima i kupcima bila najveći problem.       

"Od prvog kontakta i dogovora do realizacije posla put je bio prilično dugačak. Direktna komunikacija na platformi to će sigurno promijeniti i već je dala efekte, iako su sve to tek počeci", kaže Nikola.

Komunikaciju i nekoliko njima važnih kontakata sa klijentima na platformi su već ostvarili i u vinariji Jungić. Uvezali su se sa nekim ugostiteljima i zasad su, kažu, prilično zadovoljni.

"Za nas je to jako lijepa i inovativna ideja, a prije svega izuzetno korisna. Značajan je taj onlajn prostor u kojem domaći proizvođači i brendovi mogu da se promovišu, uvežu i ostvare saradnju. Takav moderan, a jednostavan pristup biznisu još nismo imali", kaže Marijana Jungić, direktorka vinarije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti