Repsol, motorna ulja šampiona, od sada i u Bosni i Hercegovini

28.12.2009. 16:23 / Izvor: eKapija.ba
Repsol, motorna ulja šampiona, od sada i u Bosni i Hercegovini

Putem ekskluzivnih distributera poput Remex Tuzla, Promotors Banja Luka i Fautocentar Sarajevo, jedan od vodećih svjetskih proizvođača motornih ulja i maziva, Repsol, od sada je prisutan i na tržištu Bosne i Hercegovine, istaknuto je na pres konferenciji za novinare održanoj 28. decembra 2009. godine, povodom lansiranja proizvoda Repsol na trziste BiH.

Repsol ulja i maziva spadaju u kategoriju visokokvalitetnih motronih ulja i maziva koja su tehnološki razvijena da zadovolje potrebe svih benzinskih i dizel tipova motora. U skladu sa specifičnim potrebama svih svojih kupaca, Repsol je razvio širok asortiman maziva za automobilski i industrijski sektor, koristeći najveće napore u segmentu sredstava, istraživanja i tehnologije. Repsol ima sveobuhvatan asortiman mineralnih i sintetičkih maziva za tržište osobnih automobila, 4x4 vozila, laganih kamiona, teških kamiona, motocikala, pomorstva i industrije.

Repsol je bila jedna od prvih uljnih kompanija u svijetu koja postiže API SH i SJ kvalifikacije za asortiman automobilskih maziva. U asortimanu za motocikle, Repsol je jedan od dvije Europske kompanije koje drže ugled JASO FC odobrenja za sintetička 2T ulja. Repsol koristi iskustva i savjete glavnih svjetskih proizvođača motora automobila i motocikala.

Svoju popularnost Repsol između ostalog duguje i dugogodišnjem sponzoriranju jednog od najvećih timova u svjetskom moto prvenstvu: Repsol Honda teama. Repsol sudjeluje u mnogim auto-moto takmičenjima kao sponzor momčadi ili individualnim vozačima i može se pohvaliti sa više od 35 osvojenih naslova svjetskog prvaka.

Uz korištenje Repsol ulja i maziva od sada će i vozači u Bosni i Hercegovini moći bezbrižno i sa sigurnošću uživati u maksimalnim performansama svojih vozila.

Repsol YPF je multinacionalna naftna kompanija, koja djeluje u više od 30 zemalja svijeta. Vodeća je kompanija u Španjolskoj i Argentini, a jedna je od deset najvećih naftnih kompanija na svijetu. Repsol svoju veličinu dokazuje svim svojim aktivnostima, od sudjelovanja na vodećim nacionalnim sveučilištima, riješavanja problema najvećih ekoloških katastrofa, pa do eksploatacije, rafiniranja, razvoja i proizvodnje visoko kvalitetnih proizvoda, auto i avio goriva, LPG i propan-butan plinova, raznih kemijskih proizvoda, pleksi stakla, industrijskih i motornih ulja i maziva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti