Sarajevo: BiH je konačno dobila svoj prvi brend obuće za djecu i odrasle – mibh

06.03.2021. 16:22 / Izvor: Akta.ba

Čak 12 originalnih dizajnerskih modela obuće u potpisu mibh brenda možete pronaći na prvom spratu TC Intershop u Sarajevu.

Uz skromnu svečanost i poštivanje svih propisanih mjera, danas je u TC Intershop u Sarajevu upriličeno otvaranje prve poslovnice brenda mibh – prvog domaćeg brenda obuće za djecu i odrasle.

Kako ističu organizatori, nedostatak kvalitetnih rješenja na domaćem tržištu, kad je u pitanju obuća, bila je motivacija kreativnom dizajnerskom timu brenda mibh, da, unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji uzrokovanoj pandemijom, ipak krene na put prema ostvarenju svoje vizije. Da su na tragu jedne velike i značajne priče za našu državu dokaz je i podrška koja je uslijedila od strane USAID WHAM projekta. Podrška je uključivala finansiranje razvoja neophodnih kalupa za nove modele, nabavku sirovina i marketinške aktivnosti.

"Sjećam se trenutka kada smo čitali ovu aplikaciju i shvatili da je u pitanju bh. modni brend, da je to nešto što ćemo mi stvarati, nešto što će zapošljavati ljude i što ćemo izvoziti. U našem timu je vladao osjećaj da činimo nešto veoma dobro i značajno za ovu državu. U to ime želim da vam čestitam i da vas pohvalim, jer možete biti ponosni na sebe. Hvala vam na ovom novom proizvodu koji će uljepšati živote mnoge djece na prvom mjestu, ali i nas odraslih",  izjavio je Fuad Ćurčić, direktor USAID WHAM projekta.

Imajući na umu uspomene na neopisiv osjećaj, značaj i iskustvo nošenja novih komada odjeće i obuće u djetinjstvu, mibh kolektiv sanjao je o razvoju brenda koji će sačuvati upravo ta sjećanja. Da bi to bilo moguće, najprije je bilo potrebno da osiguraju sigurnost i povjerenje u kvalitet proizvoda, kao i mogućnost da vlasnici mibh obuće izraze svoj individualni stil. Uz slogan „Walk Your Style“ i otvaranje prve poslovnice, ovaj kreativni tim je napravio prvi korak na putu ostvarenja svog sna.

"Naš cilj je ne potcijeniti integritet i kvalitet obuće, unatoč korištenju modernih tehnoloških procesa proizvodnje. Bez kvaliteta, priča o mibh brendu ne bi bila moguća. Pored toga, razvojni proces mibh proizvoda u stopu prati naše kupce na njihovom životnom putu i ostvarenju svih potencijala njihove ličnosti. Danas sam veoma emotivna i sve što želim je pozvati vas da i sami otkrijete šta smo pripremili",  izjavila je Mahira Bobar, direktorica brenda.

Kreativni dizajnerski studio brenda mibh, koji će biti zadužen za stabilnu konstrukciju i jedinstven stil proizvoda, te profesionalni tim fabrike obuće Kavat u Novom Travniku, koji će biti zadužen za proizvodnju asortimana, garant su da će prvi bh. brend obuće za djecu i odrasle svojim kupcima isporučiti vrhunski proizvod i ništa manje od toga.

Čak 12 originalnih dizajnerskih modela obuće u potpisu mibh brenda možete pronaći na prvom spratu TC Intershop u Sarajevu, na adresi Kolodvorska 12, a ukoliko budete pratili službene informacije na www.mibh.ba, bićete u prilici da prvi saznate kad je planirano otvaranje poslovnica u drugim bh. gradovima.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti