Sevoi započeo edukaciju zaposlenih u Općini Ilidža o upravljanju antikorupcijom

28.02.2019. 11:08 / Izvor: Akta.ba
Sevoi započeo edukaciju zaposlenih u Općini Ilidža o upravljanju antikorupcijom

risutnima je predavanje na ovu aktuelnu temu održala Nalvedina Rukavina EOQ menadžer kvalitete i certificirani menadžer za borbu protiv korupcije.

Nakon što je 14. februara  2019. potpisan ugovor o implementaciji ISO 37001:2016 između Općine Ilidža i Sevoi grupe BH,  27. februara  u velikoj sali Općine Ilidža je održana prva od četiri planirane radionice/seminara u organizaciji Sevoi GRUPA BH o  temi "Sistem upravljanja antikorupcijom ISO 37001:2016 – metodologija implementacije".

"S obzirom,  da Općina Ilidža već ima uvedene standarde upravljanja kvalitetom i upravljanja okolinom, radionica  predstavlja logičan korak koji je u skladu sa težnjama Općine Ilidža da bude jedinstvena općinska uprava koja svojim primjerom prednjači u Bosni i Hercegovini", kazao je direktor Sevoi grupe u Bosni i Hercegovini Senad Hoermann.

ISO 37001 je objavljen 2016. godine i predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja protiv korupcije.  Standard je osmišljen tako da pomogne organizacijama u implementaciji i održavanju specifičnih mjera koje im pomažu u sprečavanju, otkrivanju i suzbijanju potencijalnih koruptivnih aktivnosti.

Prisutnima je predavanje na ovu aktuelnu temu održala Nalvedina Rukavina EOQ menadžer kvalitete i certificirani menadžer za borbu protiv korupcije.

ISO 37001:2016 antikorupcijski standard je trenutno najtraženiji standard u svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti