Vijesti

Širbegović: Kreće isporuka konstrukcija i opreme za Libiju - Isporuka 700 tona čeličnih konstrukcija za gradnju turističkog naselja

05.06.2009. 14:44 / Izvor: eKapija.ba

Dio čeličnih konstrukcija Širbegović grupe, namijenjen izgradnji tri sportske dvorane, upućen je 4. juna 2009. godine prema Luci Ploče, odakle će u narednih nekoliko dana brodom biti transportovan u Libiju.

Planirano je da se u okviru ove isporuke u Libiju transportuje oko 700 tona čeličnih konstrukcija, dio prateće mehanizacije, kao i dio drugih proizvoda koji će biti upotrijebljeni za izgradnju turističkog naselja.

Ovo je tek prvi konvoj, a odlazak naredna dva planiran je u narednih nekoliko dana, kako bi se brod napunio i uputio u Libiju. Pomenute konstrukcije, kao i prateća oprema omogućit će nesmetanu realizaciju ugovorenih projekata, ali i stvaranje baze za ugovaranje novih.

Planirano je da se svaki mjesec u Libiju uputi brod sa proizvodima i opremom potrebnim za planiranu realizaciju započetih poslova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti