Svečano otvoren Tarčin Forest Resort&Spa

29.11.2017. 08:19 / Izvor: Fena
Svečano otvoren Tarčin Forest Resort&Spa

Tarčin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila s privatnim baštama, od kojih devet  pripada hotelu s cjelovitom hotelskom uslugom

MGallery by Sofitel, luksuzni brend vodeće svjetske hotelske grupcije AccorHotels i njenog strateškog partnera za region Orbis Hotel Group, sinoć je u prisustvu brojnih zvanica svečano obilježio otvaranje svoje nove lokacije Tarčin Forest Resort&Spa. 

Tarčin Forest Resort u ponudi ima 55 hotelskih soba i 20 vila s privatnim baštama, od kojih devet  pripada hotelu s cjelovitom hotelskom uslugom dok su ostale vile na raspolaganju za iznajmljivanje i prodaju. Vanjska infrastruktura obuhvata 350 hiljada kvadratnih metara uključujući otvoreni bar u borovoj šumi i dječije igralište uz ponudu čitavog niza sportskih i rekreativnih sadržaja poput jahanja, planinarenja ili vožnje kvadova. Hotel sadrži najmodernije konferencijske kapacitete, luksuzni spa&wellness te fitness centar, dok su u restoranu u ponudi ekskluzivne internacionalne i lokalne kreacije organskih jela. 

Projekat vrijedan 30 miliona KM već je prepoznat od posjetioca i gostiju - od oficijelnog otvaranja hotela 10. novembra ove godine, svi kapaciteti hotela su već bili bukirani od korporativnih grupa, a prve vile su iznajmljene za novogodišnje proslave.

Predsjednik Uprave Orbis Hotel grupacije Gilles Clavie, koja upravlja svim AccorHotels brendovima u 16 zemalja regije uključujući BiH kazao je da je Orbis najveća hotelska grupacija u istočnoj Evropi s mrežom od više od 120 hotela, a koja je strateški opredijeljena za dalju ekspanziju u regiji u partnerstvu sa snažnim investitorima.

"Otvaranje Tarčin Forest Resorta - MGallery by Sofitel značajan je korak u realizaciji ove strategije i otvara naš razvojni put u regiji Balkana. Uvjeren sam da će ulazak brenda MGallery by Sofitel u BiH  donijeti našim budućim gostima jedno potpuno novo, ekskluzivno iskustvo i izvrsnost hotelske usluge", dodao je Clavie.

Direktor investitorske kompanije TIDC doo Enes Kazazić je kazao da je Tarčin Forest Resort & Spa - MGallery by Sofitel unikatan jer spaja luksuz vrhunske hotelske usluge i zdrav, sadržajan boravak u prirodi.

"Resort je građen u skladu s najsavremenijim standardima očuvanja okoliša i to s lokalnim izvođačima, sarađujemo s lokalnim dobavljačima organskih proizvoda za našu kulinarsku ponudu, a gotovo svih 60 uposlenih našeg tima su lokalno osoblje koje smo edukovali prema najvišim internacionalnim standardima i time ojačali njihovu poziciju na tržištu rada i dugoročnu perspektivu u hotelijerskoj branši", istakao je Kazazić.  

Skupu su se obratili i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković te načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović izrazivši zadovoljstvo zbog realizacije ovako značajnog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti