Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih putovanja herojima u bijelom

Vijesti / SVIJET

Qatar Airways poklanja 100.000 besplatnih putovanja herojima u bijelom

Besplatne karte će biti dostupne za rezervisanje od 12. do 18. maja ove godine.

11.05.2020. 22:51 / Izvor: Akta.ba

"Qatar Airways" poklanja 100.000 besplatnih avionskih karata za sve medicinske radnike širom svijeta u znak zahvalnosti za njihovo herojsko zalaganje tokom pandemije COVID-19, saopštila je danas ta kompanija.

Izvršni direktor kompanije Qatar Airways, njegova ekselencija Akbar Al Baker je izjavio: "Ujedinjeni u predanosti, dijelimo našu zahvalnost. Sada je na red da vratimo nešto onima koji su na liniji zdravstvene zaštite."

Karte će biti dostupne za rezervisanje od sutra, na Međunarodni dan medicinskih sestara/tehničara, čime se ova kompanija zahvaljuje na, kako se navodi, herojskom činu zalaganja medicinskih radnika širom svijeta.

Besplatne karte će biti dostupne za rezervisanje od 12. do 18. maja ove godine.

Medicinski radnici se mogu prijaviti za ovu specijalnu ponudu na stranici, tako što će popuniti formular i primiti specijalni promotivni kod, a na osnovu sistema "ko se prije prijavi".

Medicinski radnici iz cijelog svijeta ostvaruju pravo na besplatne karte, a kako bi kompanija omogućila transparentan i pošten način dodjele karata, svaka država će dobiti određeni broj karata, zavisno od populacije države, raspoređeno na period od sedam dana, od 12. do 18. maja.

Tokom trajanja kampanje, karte će se dodijeljivati svakog dana, a dobitnici će rezultate moći da vide minut nakon ponoći, prema vremenskoj zoni Katara.

Svih 100.000 medicinskih radnika koji preuzmu promotivni kod, moći će da rezervišu do dvije besplatne povratne karte u ekonomskoj klasi za bilo koju od dostupnih "Qatar Airways destinacija" - jednu za sebe i jednu sa saputnika.

Karte moraju biti rezervisane do 26. novembra i iskorišćene do 10. decembra 2020. godine.

Karte su, kažu u ovoj kompaniji, potpuno fleksibilne sa neograničenim brojem promjena destinacija i datuma putovanja bez ikakvih naknada.

Cijena karte i naknada su pokrivene od strane Qatar Airwaysa, dok se aerodromske takse moraju platiti, a ova ponuda je dostupna samo na letovima Qatar Airwaysa.

Medicinski radnici koji mogu da ostvare pogodnosti su: doktori, medicinski tehničari, medicinske sestre, bolničari, farmaceuti, laboratorijski tehničari i medicinski istraživači, a važeća ID kartica od strane poslodavca mora biti priložena na aerodromu tokom prijave na let.

"Svi u Qatar Airways su veoma zahvalni na predanosti i napornom zalaganju medicinskih radnika širom svijeta koji su brinuli o svojim sugrađanima tokom ovog teškog perioda. Njihova hrabra prezentacija dobrote, predanosti i profesionalnosti je spasila stotine hiljada života širom svijeta", poručio je generalni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker.

Medicinskim radnicima će biti uručen i vaučer sa 35 odsto popusta koji ostvaruju u Qatar Duty Free prodavnicama na Međunarodnom aerodromu Hamad u Dohi, koje mogu iskoristiti do 31. decembra 2020.

Kompanija "Qatar airways" je nedavno objavila da je započela faza ponovnog proširenja mreže destinacija u skladu sa potražnjom ali i ukidanju restrikcija koje su nastale usled trenutne situacije.

Planirano je uspostavljanje letova na 52 destinacije do kraja maja, a taj broj će se povećati na 80 u junu.

U saopštenju se navodi da će kompanija primjenjivati sve mjere zašte prema preporukama  zdravstvene organizacije kao i da su proteklih mjeseci radili 24 časa dnevno, uveli dodatnih 100 čarter letova, i vratili više od milion putnika u njihove matične države.

 

 

Ova ponuda dostupna je samo za letove koji upravljaju QR-om. Prihvatljiva zdravstvena zanimanja ograničena su na: doktore, medicinske radnike, medicinske sestre, farmaceute, laboratorijske tehničare i kliničke istraživače. Validna lična karta i dokaz o poslodavcu će se morati predočiti na aerodromu u trenutku prijave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti