Beč: Tradicionalno božićno drvce kao simbol optimizma i zajedništva

06.11.2020. 10:10 / Izvor: HINA
Beč: Tradicionalno božićno drvce kao simbol optimizma i zajedništva

Smreka visoka 33 metra i stara oko 200 godina postavljena je ispred bečke gradske vijećnice u četvrtak.

U Beču je unatoč pandemiji i strašnom terorističkom napadu postavljeno tradicionalno božićno drvce na trgu ispred gradske vijećnice, pri čemu je bečki gradonačelnik Michael Ludwig poručio da je to simbol optimizma i zajedništva.

Smreka visoka 33 metra i stara oko 200 godina postavljena je ispred bečke gradske vijećnice u četvrtak.

Postavljanju božićne smreke prisustvovao je i bečki gradonačelnik Ludwig koji je istaknuo da time Beč i u ovim teškim trenucima želi pokazati da i dalje normalno funkcionira i da je siguran grad.

Božićno drvce na trgu ispred vijećnice predstavlja i simbol solidarnosti jer svake godine dolazi iz neke druge austrijske pokrajine.

Ta se tradicija u Beču "njeguje" još od 1959. godine kada je prvo božićno drvce bilo dopremljeno iz Koruške.

Ovogodišnja čast da daruje taj božićni simbol pripala je Gornjoj Austriji. Vlasti te pokrajine kazale su da će na mjestu gdje se donedavno nalazila ta smreka, drvo cijenjeno za izradu glazbenih instrumenata, uskoro niknuti nova.

Na postavljanju božićne smreke u Beču radilo je oko 35 djelatnika gradskih službi za upravljanje šumama i za izgradnju. Idućih dana smreka će biti ukrašena, a svečano paljenje božićnih lampica planira se za početak božićnog sajma.

Otvorenje božićnog sajma za sada je, zbog mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom koje su na snazi u Austriji, odgođeno za početak prosinca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti