UniCredit i online platforma Treedom stvaraju UniCredit šumu od 90.000 stabala

18.12.2020. 09:37 / Izvor: Akta.ba
UniCredit i online platforma Treedom stvaraju UniCredit šumu od 90.000 stabala

Ovom inicijativom, uključujući sve zaposlene, UniCredit Grupa naglašava posvećenost održivom razvoju, smanjenjem emisije CO2.

UniCredit Grupa započela je saradnju sa online platformom Treedom, koja omogućava sadnju drveća na daljinu te praćenje njihovog rasta putem interneta. Ovom zajedničkom inicijativom stvoriti će se UniCredit šuma, koja će imati najmanje 90.000 novih stabala posađenih u Italiji, Kolumbiji, Haitiju, Keniji, Madagaskaru i Tanzaniji. 

UniCredit šuma doprinijet će smanjenju CO2 na globalnoj razini za oko 20.542,500 kilograma tijekom narednih 10 godina, što je jednako emisijama koje proizvodi 4.400 automobila svake godine.

Svi zaposlenici UniCredit Grupe, imat će priliku uključiti se u ovaj projekt besplatnom sadnjom vlastitog stabla u UniCredit šumi. Pored toga, zaposlenice i zaposlenici UniCredita imat će mogućnost i dobijanja posebnog popusta ukoliko žele posaditi više stabala.

"Ponosni smo na ovu inicijativu koja je još jedan pokazatelj naše iznimne predanosti održivosti, ugrađene u DNK naše Grupe. Partnerstvo s platformom Treedom, koje pažljivo prati naš Odbor Milenijalaca, omogućava nam da unaprijedimo životnu sredinu, istovremeno šireći svijest i angažirajući svoje zaposlenike u toj važnoj misiji borbe protiv klimatskih promjena. UniCredit šumu činit će drveće posvećeno svim našim zaposlenicima, a svako će dobiti svoje stablo, pokazujući da smo Jedna banka", izjavio je Jean Pierre Mustier, glavni izvršni direktor UniCredita.

Projekt je nastavak Svjetske sedmice klimatskih aktivnosti iz 2019., kada je Grupa podstakla zaposlenike na razmjenu ideja, međusobno i sa klijentima, o tome što UniCredit može učiniti kako bi napravio razliku.

Stvaranje UniCredit šume bio je jedan od projekata koji je proizišao iz te razmjene ideja i koji je pažljivo popratio Odbor Milenijalaca UniCredit Grupe.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti