IKEA prodaje svoje četiri fabrike u Rusiji

16.06.2022. 08:25 / Izvor: SRNA
IKEA

Kompanija IKEA prodat će svoje četiri fabrike u Rusiji, što će dovesti do obustave maloprodaje u toj zemlji i smanjiti broj zaposlenih.

Kompanija IKEA prodat će svoje četiri fabrike u Rusiji, što će dovesti do obustave maloprodaje u toj zemlji i smanjiti broj zaposlenih, saopštila je kompanija.

U saopštenju se pominje “veliki je uticaj na preduzeća i lance snabdijevanja širom svijeta”, te da kompanija ne vidi da je moguće uskoro nastaviti rad.

"Kao posljedica toga, Inter IKEA grupa i Ingka grupa odlučile su da uđu u novu fazu daljeg smanjenja poslovanja IKEA u Rusiji i Bjelorusiji. Maloprodaja kompanije IKEA ostat će obustavljena, a radna snaga će biti smanjena, što znači da će to uticati na brojne saradnike", ističe se u saopštenju.

Prema tekstu saopštenja, “Ingka grupa” planira da proda inventar za opremanje kuća u Rusiji.

Iz kompanije je naglašeno da će “Industri biznis”, koji je u vlasništvu “Inter IKEA grupe” započeti proces pronalaženja novih vlasnika za fabrike u Lenjingradskoj, Kirovskoj i Novgorodskoj oblasti, javio je TASS.

"Uvoz i izvoz proizvoda IKEA u i iz Rusije i Bjelorusije ostaće obustavljeni, dok će dvije kancelarije za prodaju i logistiku `Inter IKEA grupe` u Moskvi i Minsku biti trajno zatvorene”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će veliki tržni centri kompanija iz “Ingka grupe” nastaviti da rade i omogućavaju potrošačima pristup neophodnoj robi, te da će sa radom nastaviti i “Poslovni park Himki”.

“Inter IKEA grupa” saopštila je 3. marta da suspenduje rad u Rusiji i Bjelorusiji.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti