Musk imenovao sebe za generalnog direktora Twittera

01.11.2022. 13:44 / Izvor: Agencije
Twitter

Američki milijarder i i vlasnik kompanija Space X i Tesla Motors, Elon Musk, imenovao je sebe za novog generalnog direktora Twittera.

Američki milijarder i i vlasnik kompanija Space X i Tesla Motors, Elon Musk, imenovao je sebe za novog generalnog direktora Twittera, nakon što je raspustio bord direktora i najavio nova restruktuiranja.

Američki list Washington Post javio je, pozivajući se na izvore bliske Musku, da njegov tim planira otpuštanje oko 25 posto radnika u prvom krugu restruktuiranja, prenosi Guardian.

Slavni advokat Alex Spiro, dugogodišnji Muskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mjesta, piše Washington Post.

Nakon što je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad Twitterom, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije.

Musk je raspustio i Upravni odbor Twittera i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za papire od vrijednosti.

Musk je kasnije u objavi na Twitteru napisao da je raspuštanje odbora bilo “samo privremeno”.

Vlasnik Tesla Motorsa je prethodno svojoj Twitter biografiji dodao funkciju “Chief Twit”, aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji.

Musk je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara, prenijela je agencija Tanjug.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti