Telekom Srpske uložio 19,6 mil. EUR u M:tel

20.03.2010. 10:35 / Izvor: Nezavisne novine
Telekom Srpske uložio 19,6 mil. EUR u M:tel

"Telekom Srpske" je na osnovu odluke Upravnog odbora kompanije obavio dokapitalizaciju svog vlasničkog udjela u crnogorskom telekom operatoru "M:tel" u vrijednosti od 19,6 miliona eura.

Dokapitalizacija je, navodi se u obavještenju "Telekoma Srpske" na sajtu Banjalučke berze, u cijelosti obavljena iz vlastitih sredstava obezbijeđenih iz redovnog poslovanja koja su u okviru investicionog plana odobrena ovogodišnjim budžetom kompanije. Crnogorski "M:tel" nedavno je najavio da će "Telekom Srbija" i "Telekom Srpske" izvršiti dokapitalizaciju te kompanije u vrijednosti od 40 miliona eura shodno njihovom vlasničkom udjelu u toj kompaniji.

"Telekom Srbija" posjeduje 51 odsto akcija "M:tela", dok je "Telekom Srpske" svojih 49 odsto akcija kupio 1. februara za 10 miliona eura od holandske firme "Ogalar" čiji je vlasnik srpski biznismen Miroslav Mišković, te ih upisao u registar privrednih subjekata.

U "Telekomu Srpske" ističu da je zajednički interes te kompanije i "Telekoma Srbija" dalji razvoj i napredak "M:tela" na području Crne Gore i stvaranje uslova za njegov uspješan rad.

"Uvjereni smo da je ulaganje u razvoj `M:tela` dobar poslovni potez koji će `Telekomu Srpske` stvoriti još bolje pretpostavke za sopstveni razvoj i rast kroz različite efekte sinergije u području našeg regiona", ističu u banjalučkoj kompaniji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti