al
U planu projekt koji bi Mostaru dao besplatan WiFi i video nadzor

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U planu projekt koji bi Mostaru dao besplatan WiFi i video nadzor

12.09.2015. 11:35 / Izvor: Akta.ba

Zlatko Papac,  novoizabrani predsjednik Gospodarske/Privredne Komore Grada Mostara, zajedno sa svojim suradnicima, održao je sastanak s gradonačelnikom grada Mostara Ljubom Bešlićem.  Na sastanku se razgovaralo o unaprjeđenju buduće suradnje GKM-a i Grada Mostara, trenutnim projektima koji su od zajedničkog interesa, ali o problemima s kojim se privrednici susreću.

Pored razgovora o projektima koji se ne mogu realizirati zbog nepostojanja Gradskog vijeća,  gradonačelnik Bešlić informirao je predstavnike Komore  kako će jedan projekt u skorijoj budućnosti ipak biti ostvaren.

Naime, Grad planira započeti instaliranje sveobuhvatnog video nadzora opremljenog bežičnim internetom, s poboljšanim energetskim učinkovitim sistemom osvjetljavanja, što je ovih dana i prezentirano javnosti.

Kroz ovaj projekt Mostar bi imao besplatan WIFI , video nadzor te bi se tako uključio u "pametne" gradove.

"Budući da bi implementacija ovog projekta doprinijela razvoju Grada Mostara, GKM je spremna isti i podržati ", kazao je Zlatko Papac.

Papac je naveo da je  pomoć napretku Mostara jedna od glavnih  misija GKM-a i da svi projekti koji će dovesti do napretka imaju punu podršku Komore. 

Predstavnici GKM su se osvrnuli na nekoliko problema s kojim se  članice GKM-a  svakodnevno susreću. Jedan od njih je problem dugih redova i višesatnog čekanja u Gradskoj upravi.

"Nadamo se kako će uskoro ponovno biti otvoren šalter za pomoć privrednicima koji je ranije radio pri gradskoj upravi", kazao je Papac te naglasio kako bi postojanje jednog takvog punkta bilo od velike pomoći za privrednike.  Bešlić je obrazložio kako je razlog tomu rekonstrukcija zgrade i da je u budućem periodu planiran  šalter koji će zasigurno reducirati vrijeme čekanje.

Obje strane su se složile kako je ovaj sastanak korak bliže ka uspostavljanju kvalitetnijih odnosa između privrednika i čelnih ljudi Grada. Poduzetnici Grada Mostara imaju dominantnu ulogu u stvaranju boljeg ekonomskog okruženja te se nadamo kako će u budućnosti gradska vlast imati više razumijevanja za njih, navodi se u saopćenju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti