Uniprojekt Komerc inžinjering Zenica gradi odgovorno i kvalitetno

12.05.2018. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Uniprojekt Komerc inžinjering Zenica gradi odgovorno i kvalitetno

Gradimo odgovorno i kvalitetno, bez narušavanja okoline i okoliša, jer prostor smo samo posudili od budućih naraštaja!

Odgovornost i kvaliteta su najveće vrline kompanije Uniprojekt Komerc inžinjering d.o.o. Zenica. Kompanija najveću pažnju poklanja upravo pravilnom Projekt Menadžmentu i Kontroli kvaliteta. Kontrola kvalitete je u ovoj kompaniji formirana kao tro-stepeni sistem:

  • Kariku kontrole kvaliteta proizvoda – Šef gradilišta/Poslovođa, koji su tu da se pobrinu da ugradnja materijala i proizvoda bude u skladu s tehničkim uputstvima i normama;
  • Kariku kontrole kvaliteta proizvoda – Inženjer za kontrolu kvalitete, koji vrši nabavku materijala i provjeru kvalitete materijala prije dostavljanja na gradilište, te nakon ugradnje provjerava ispravnosti ugrađene opreme i po potrebi dodatne kontrole vrši slanjem uzoraka na laboratorijska ispitivanja. Ono što je najinteresantnije, politika firme je da inženjer kontrole kvalitete uvijek vrši i nabavku materijala, a prilikom ponuda generalno dostavljaju listu materijala, koje se u velikoj mjeri i drže.
  • Kariku kontrole kvaliteta proizvoda – Direktor proizvodnje, koji je svoju karijeru izgradio u polju izvođenja građevinskih i građevinsko – zanatskih radova, te mu višegodišnje iskustvo osigurava sigurnost u procjeni kvalitete materijala i njegove ugradnje.

Zaštita okoline je njihova  misija i odgovornost. Politika firme je da u slučaju kada im to projektantski opisi  i ugovorene cijene dozvoljavaju, pri izboru materijala  planiranih za ugradnju, preferencijalni tretman imaju materijali od recikliranih sirovina i materijali koji su "okolišno prijateljski".  Preferiraju mašine na strujni pogon, te one koje imaju smanjenu emisiju gasova. Posebnu pažnju poklanjaju edukaciji uposlenika u segmentu "održivog urbanizma", ekologije i "Prijateljski orijentirane gradnje". Kompanija aktivno prati i učestvuje na FIDIC-ovim seminarima. Zaposleni inženjer koji vrši kontrolu kvalitete, certificiran je od strane FIDIC-a za održivu gradnju (Održiva gradnja i izgrađena okolina, Alati za održivu gradnju, Održivi Projektni Menadžment, Praktična implementacija održivog razvoja u projektovanju).

"Gradimo odgovorno i kvalitetno, bez narušavanja okoline i okoliša, jer prostor smo samo posudili od budućih naraštaja!" poručuju iz firme Uniprojekt Komerc inžinjering d.o.o. Zenica

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti