Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Usvojene izmjene zakona o zaduživanju, dugu i garancijama u Republici Srpskoj

31.03.2021. 07:56 / Izvor: SRNA

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je jučer po hitnom postupku Zakon o izmjeni Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama Republike Srpske koji omogućava preciznije, jasnije i bliže pojašnjenje procedura zaduživanja RS.

Riječ je o tehničkoj izmjeni, kojom se žele stvoriti pretpostavke za efikasniju i ekonomičniju realizaciju zaduživanja.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga kojim se poreskim obveznicima omogućava odgađanje plaćanja obaveza po osnovu poreza na dobit, poreza na dohodak od samostalne djelatnosti, naknade za prostu reprodukciju šuma, te naknade za zaštitu od požara za prošlu godinu do 30. juna ove godine.

Usvojen je i Zakon o notarskoj službi u Republici Srpskoj kojim je propisano da se starosna granica za prestanak službe povećava sa 65 na 68 godina.

Ovim aktom uređuju se notarska služba, postupak izbora, razrješenja i prestanka službe notara, imenovanje vršioca dužnosti notara i zamjenika notara, te nadležnosti notara.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je rad prvog dijela 15. redovne sjednice i rekao da će o nastavku javnost biti blagovremeno obaviještena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti