Uz provjeru javljanja fiskalnih uređaja zaobiđite kazne Porezne uprave

10.02.2021. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Uz provjeru javljanja fiskalnih uređaja zaobiđite kazne Porezne uprave

Od 8. februara ove godine za sve slučajeve neblagovremenog kreiranja dnevnih izvještaja i prenosa dnevnih izvještaja na server PUFBiH, Porezna uprava FBiH izriče sankcije.

Od 8. februara ove godine za sve slučajeve neblagovremenog kreiranja dnevnih izvještaja i prenosa dnevnih izvještaja na server PUFBiH, Porezna uprava FBiH izriče sankcije, tj. kazne propisane Zakonom o fiskalnim sistemima koje iznose:

- Za pravno lice od 2.500 KM do 20.000 KM, 

- Za odgovorno lice u pravnom licu 1.000 KM do 3.000 KM, 

- Za poduzetnika 3.000 KM do 10.000 KM.

Ako obveznik ponovo učini navedeni prekršaj u naredne dvije godine, izreći će se mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od šest mjeseci do godinu dana, navode iz Porezne uprave FBiH, koji su pozvali sve porezne obveznike da do 5. februara ove godine izvrše prenos podataka iz fiskalne memorije na server.

Kazne i za servisere fiskalnih kasa

PUFBiH je obavjestila i ovlaštene servise fiskalnih proizvoda ako se prilikom navedenih provjera utvrde nepravilnosti iz Zakona o fiskalnim sistemima, da će biti sankcionisani zakonom propisanim kaznama u iznosu od 2.500 KM do 15.000 KM, zatim odgovorno lice u pravnom licu - ovlaštenom servisu novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM do 3.000 KM, poduzetnik- ovlašteni servis novčanom kaznom u iznosu od 3.000 KM do 10.000 KM.

Ako ovlašteni servis ponovi prekršaj u naredne dvije godine, izreći će se mjera zabrane obavljanja djelatnosti u trajanju od šest mjeseci do godinu dana.

Za provjeru javljanja vaših fiskalnih uređaja kliknite OVDJE 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti