Višković: Urađeno mnogo na poboljšanju uslova u realnom sektoru

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Višković: Urađeno mnogo na poboljšanju uslova u realnom sektoru

19.02.2020. 08:29 / Izvor: SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini RS-a da je Vlada, izmijenivši brojne zakone i dajući podsticaje, u proteklom periodu uradila mnogo na poboljšanju uslova u realnom sektoru.

Višković je istakao da je to uticalo na rast plata i povećanje broja zaposlenih, koje je rekordno u RS-u.

On je naveo da će Vlada ove godine podsticati zapošljavanje sa više od 30 miliona KM.

Višković je rekao da Vlada za sada finansira tri pokušaja vantjelesne oplodnje i da će razmotriti mogućnost da finansira i četvrti pokušaj, a da lokalne zajednice preuzmu svaki sljedeći.

"To je važno jer su ove mjere donijele pozitivne rezultate i RS je dobila veliki broj novih stanovnika", rekao je Višković, odgovarajući na pitanja u okviru skupštinske tačke "Poslanička pitanja predsjedniku Vlade".

Premijer RS-a je poručio da je namjera donošenja pojedinih zakona bila da se u Zavodu za zapošljavanje razdvoje istinski tražioci posla od onih koji su tu zbog zdravstvenog osiguranja, ali da niko u RS-u neće ostati bez prava na zdravstvenu zaštitu.

Govoreći o Univerzitetskom kliničkom centru RS-a , on je najavio da će ove godine biti riješen problem gužvi kada je riječ o parkiranju, te da će u taj projekat biti uloženo oko 30 miliona KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti