Trebević će dobiti novu sportsko - turističku stazu

Investicije / PROJEKTI

Trebević će dobiti novu sportsko - turističku stazu

02.09.2017. 08:55 / Izvor:

Gradska uprava i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sa 14.400 KM finansiraju projekt uređenja sportsko-turističke staze koja će voditi od Inat kuće do vrha Trebevića. Staza će biti označena početnim panoom na kome će biti karta sa ucrtanom stazom i njenim karakteristikama kao i opis flore i faune na Trebeviću. Osim toga, bit će obilježena putokazima i planinarskom markacijom. Dijelovi staze će se nanovo prokrčiti, a dijelovi staze se moraju očistiti od oborenih stabala.

Staza će biti prilagođena za kondiciono spremne osobe, ali i za rekreativce. Oznake na stazi će upućivati kome je koja staza namijenjena što će omogućiti sigurno kretanje planinarima, početnicima i strancima. Nosilac aktivnosti je planinarski savez BiH, a realizator aktivnosti je Planinarsko skijaško društvo Trebević Stari Grad, kojem će biti povjereno i održavanje staze.

Maršutu staze, sa svim njenim elementima, radili su Braco Babić, predsjednik komisije za odobrenje planinarskih staza i Edin Ibrulj predsjednik Planinarsko skijaško društvo Trebević Stari Grad. Planirano je da radovi budu završeni do kraja oktobra ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije