Raiffeisen banka ne razmatra opciju povlačenja sa bh. tržišta

22.05.2017. 13:35 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen banka ne razmatra opciju povlačenja sa bh. tržišta

S obzirom da su se nedavno pojavili navodi u pojedinim medijima da RBI razmatra opciju povlačenja sa bh tržišta, tim povodom oglasila se Uprava banke.

S obzirom da su se nedavno pojavili navodi u pojedinim medijima da Raiffeisen Bank International (RBI) razmatra opciju povlačenja sa bh tržišta, tim povodom oglasila se Uprava banke, demantirajući navode.

"Želio bih da naglasim da ova informacija nije tačna, te da se radi o komentaru i stavu novinara Financial Times-a a što ni u kom slučaju ne odražava stav RBI Uprave", navodi se u izjavi Karlheinza Dobnigga.

Dodao je kako Raiffeisen banka u BiH posluje stabilno te je i ove godine otvorenjem 97. poslovnice nastavila širenje svoje mreže.

"Dodatno, tamo gdje prepoznamo potrebu i povećan obim poslovanja, razmotrićemo i otvaranje novih poslovnica. Ponosan sam da ove godine obilježavamo i 25 godina rada i rasta na ovom tržištu. Kao jedna od vodećih banaka u BiH u periodu koji je pred nama nastavit ćemo investirati u nove tehnologije kako bismo ostali pouzdan partner svim našim klijentima i spremno odgovorili na sve poslovne izazove", Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital