Podrška ekološki održivom načinu života

Raiffeisen realizuje aktivnosti u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije

15.01.2024. 11:58 / Izvor: Akta.ba
električni punjač

Raiffeisen Banka realizuje aktivnosti kojima doprinosi manjem zagađenju te poboljšanju kvaliteta života.

U skladu s trendovima, korištenje električnog pogona za transport postaje dio naše svakodnevnice te nam omogućava da manjim korištenjem fosilnih goriva i manjim emisijom štetnih gasova čuvamo našu životnu sredinu. 

S obzirom na to da je zaštita okoliša i smanjenje emisije CO2 izuzetno važan aspekt Raiffeisen strategije održivosti, Banka realizuje aktivnosti kojima doprinosi manjem zagađenju te poboljšanju kvaliteta života. U skladu s tim, nedavno su ispred Centrale Raiffeisen banke u Sarajevu postavljena dva punjača za električna vozila, te jedan punjač ispred zgrade Glavne Filijale u Mostaru. 

"Korištenje ovih punjača je potpuno besplatno za sve klijente i građane koji koriste vozila na električni pogon. Ulaganjem u razvoj infrastrukture za snabdijevanje električnih vozila Raiffeisen banka nastoji podstaći građane na kupovinu električnih vozila koja pored toga što ne zagađuju životnu sredinu, donose i značajno manje troškove korištenja i održavanja vozila", navode iz Banke. 

Kako bi ova aktivnost bila cjelovita Banka je pokrenula i aktivnosti vezane za nabavku i postavku solarnih panela na svoje objekte širom Bosne i Hercegovine, a energija proizvedena na ovaj način će, između ostalog, biti korištena za napajanje punjača za električna vozila. Također, kako bi podstakla korištenje obnovljivih izvora energije Raiffeisen banka radi na obogaćivanju svog voznog parka električnim vozilima.

"Ujedno, podsjećamo da je Raiffeisen banka nabavila reciklomat koji je smješten na izuzetno prometnom mjestu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Na ovaj način Banka nastoji recikliranje učiniti dijelom svakodnevnice svih nas te doprinijeti zaštiti naše planete", saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti