Konferencija o oporezivanju u evropskoj industriji igara na sreću

24.01.2017. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Konferencija o oporezivanju u evropskoj industriji igara na sreću

U Sarajevu će se u srijedu, 25. januara u Radon plazi sa početkom u 10 sati, održati konferencija "Oporezivanje u evropskoj industriji igara na sreću".

U Sarajevu će se u srijedu, 25. januara u Radon plazi sa početkom u 10 sati, održati konferencija "Oporezivanje u evropskoj industriji igara na sreću", koju organizuje Evropska organizacija za regulaciju igara na sreću (EOGL).

Vrhunski evropski i domaći stručnjaci iz područja ekonomije, financija, prava i djelatnosti priređivanja igara na sreću, izlagat će o zakonskim regulativama igara na sreću u zemljama Evropske unije, o aktualnim i predloženim modelima oporezivanja igara na sreću u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i o utjecaju aktualnih i predloženih zakonskih regulativa na tržište igara na sreću u FBiH.

O značaju konferencije govori i podatak da je prošlog  četvrtka u Mostaru održana sjednica Vlade Federacije BiH na kojoj je, između ostalog, bilo govora i o ostvarenju javnih prihoda u prvih jedanaest mjeseci protekle godine.

Prema podacima prezentiranim Vladi FBiH, najveći rast u apsolutnom i procentualnom iznosu bilježe naknade za priređivanje igara na sreću, koje su u odnosu na isto razdoblje 2015. godine veće za 12,5 miliona KM.

Izlagači na konferenciji će, između ostalih, biti i Nikos Roumnakis, predsjednik Evropske organizacije za regulaciju igara na sreću, Pierre Tournier, evropski ekspert za usklađivanje pitanja europskog zakonodavstva iz oblasti online klađenja sa institucijama EU, Pieter Paepe, međunarodno priznati stručnjak za pravo EU i igre na sreću, te prof.dr. Izudin Kešetović, financijski stručnjak iz oblasti javnih i monetarnih financija, i prof.dr. Hasan Mahmutović, ekonomski stručnjak i profesor na Ekonomskom fakultetu u Zenici.

Pozivi za gostovanje i izlaganje upućeni su i predsjedniku FBiH, Federalnom ministarstvu financija, Vladi FBiH, Poreznoj upravi FBiH, izaslanicima Doma naroda Parlamenta FBiH, zastupnicima u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, te Savezu općina i gradova FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave