Završiti obnovu ključne infrastrukture do kraja godine

16.06.2015. 09:30 / Izvor: SRNA
Završiti obnovu ključne infrastrukture do kraja godine

Veoma je važno da se sve institucije zadužene za provođenje projekata oporavka od poplava maksimalno angažuju kako bi do kraja 2015. bila završena obnova ključne infrastrukture koja je oštećena u poplavama, kazao je Tegeltija.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je jučer da je veoma važno da se sve institucije zadužene za provođenje projekata oporavka od poplava maksimalno angažuju kako bi do kraja 2015. godine bila završena obnova ključne infrastrukture koja je oštećena ili uništena u prošlogodišnjim majskim poplavama.

Tegeltija je u Banjaluci sa timom Svjetske banke za praćenje provođenja Hitnog projekta oporavka od poplava, razgovarao o dinamici provođenja projekata koji su u okviru ovog aranžmana podijeljeni u tri komponente, ukupne vrijednosti od oko 68 miliona KM, od kojih su dvije aktivirane.

Predstavnici Svjetske banke, koje je predvodio Dejvid Mičaud, su na sastanku izrazili zadovoljstvo dinamikom provođenja projekata i povlačenja sredstava iz komponente jedan u vrijednosti od oko 27 miliona KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Ta sredstva su iskorištena u skladu sa odlukama Upravljačkog odbora Projekta i timom za provođenje projekta Svjetske banke, a za nabavku robe radi hitnog oporavka od poplava.

Tim Svjetske banke iskazao je i očekivanje da će se realizacija komponente dva, koja se odnosi na rehabilitaciju ključne javne infrastrukture, u iznosu od 47,5 miliona KM, nastaviti istim tempom. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti