Addiko klizalište besplatno za sve

09.12.2016. 13:20 / Izvor: Akta.ba

U sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa večeras će u 17:30h biti otvoreno Addiko klizalište površine od 400 kvadratnih metara.

U sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Holiday Marketa večeras će u 17:30 h biti otvoreno Addiko klizalište površine od 400 kvadratnih metara. U sklopu programa otvorenja kao predstavnik sponzora, Addiko Bank, prisutnima će se kratko obratiti  Sanela Pašić, direktorica banke.

Večeras otvaranje ledene plohe na Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketu

Zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva će do kraja trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa biti besplatno, a klizaljke će se moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM.

Coca - Cola Sarajevo Holiday Market potpisao je memorandum sa Hokejaškim savezom BiH na osnovu kojeg će svi sportisti - klizači, koji treniraju u sarajevskim klizačkim klubovima imati prednost prilikom korištenja Addiko klizališta.  

Addiko klizalište radit će svakog dana od 09 do 22 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze, tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.  

Addiko klizalište postavila je firma Kota iz Slovenija, koja ima predstavništvo u BiH i koja se prodajom i iznajmljivanjem led površina bavi već 15 godina, te je najveća firma koja se tom djelatnošću bavi u Sloveniji. Za pravljenje leda koristi se tehnologija Kotine austrijske firme-majke, AST. Ova tehnologija omogućava klizanje i na temperaturama do 15 stepeni iznad nule.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a i uz podršku Grada Sarajeva.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dešava se od 07. decembra / prosinca 2016. do 14. januara / siječnja 2017. godine u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza