Ljetni koncert Bečke filharmonije u Schonbrunn-u sa Biss Tours-om

25.02.2016. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Ljetni koncert Bečke filharmonije u Schonbrunn-u sa Biss Tours-om

Austrija i muzika su spoj koji nigde u svijetu od postanka klasične muzike nije na tako zavidnom nivou.

Sjedište nekad moćnog Habsburškog carstva i dan danas pokazuje svu svoju ljepotu koja se, omeđena Ringom, najviše ‘koncentrisala’ u središtu grada.

Na temelju bogate ostavštine iz doba Habsburgovaca, Beč je danas prava evropska kulturna prijestolnica. Beč je poznat i po Novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije, jednog od najboljih svjetskih simfonijskih orkestara, za koji se karte prodaju po godinu dana unaprijed.

Osim Novogodišnjeg koncerta, Bečki su filharmoničari u posljednjim godinama uspjeli stvoriti i novi globalni brend pod naslovom „Koncert ljetne noći“ koji se održava pred imopozantnom kulisom dvorca Schönbrunn i njegovog parka. Rekordna posjeta ovom koncertu je 140.000 posjetilaca.

Koncert Bečke filharmonije

3 dana 1 n/d

25.05.2016. srijeda

Polazak u večernjim satima iz Sarajeva (20:00). Vožnja od Sarajeva preko Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja uz usputni prihvat putnika.

26.05.2016. četvrtak

Dolazak u jutarnjim satima u Shopping City Süd (SCS) u Beču. SCS je najveći tržni centar u Beču i drugi u Evropi sa površinom oko 176.000 m2 , 330 prodavnica i 4.500 zaposlenih. Tajna jeftinog shoppinga u Beču je u SCS-u gdje su zastupljeni brojni svjetski poznati brendovi (C&A, H&M, Primark, Hugo Boss, Jack Wolfskin, Lacoste, Müller, Vero Moda, Zara, Pull & Bear, Levi's, Geox i brojni drugi). U sklopu centra nalazi se i svjetski poznata IKEA, te Media Markt, Saturn, Conrad… Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Smještaj grupe u hotel u Beču. Odlazak do ljetne rezidencije Habsburgovaca – Schönbrunn gdje će se održati spektakl, tradicionalni koncert bečke filharmonije za sve ljubitelje veličanstvenog zvuka. Poslije koncerta odlazak u hotel. Noćenje.

27.05.2016. petak

Doručak. Check out iz hotela do 9h. Fakultativno odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Uđite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Fakultativno razgledanje Beča: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Ili slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Polazak kući u večernjim satima.

Cijena aranžmana: 149 KM

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )

* Smještaj u hotelu sa 4* u Beču na bazi 1 noćenja sa doručkom

* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

* Koncert Bečke filharmonije

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 2 KM/danu

* Fakultativne izlete

* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom

* Ulaznice

Fakultativni izleti:

*Obilazak Beča s pratiocem 10 €

* Schönbrunn 25 €

Potrebna dokumenacija:

* Pasoš

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su uskla đeni sa UTA BIH standardima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza