Posjetite Prag nekada zvan gradom stotinu tornjeva

09.09.2016. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Posjetite Prag nekada zvan gradom stotinu tornjeva

Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha.

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova. Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha. Krenite na putovanje kroz srce Evrope - kroz stari dio Bohemije do zlatnog Praga. Uživajte i tradicijama i raznolikostima ovoga grada. Stavite šlag na Sacher tortu u Beču i zaokružite cjelinu nezaboravnog putovanja uz Vaš BISS-TOURS.

PRAG

GRAD STOTINU TORNJEVA - ZLATNI GRAD

1.DAN: 21.10.2016 (Petak) - Sarajevo - Zenica - Doboj - Tuzla
Polazak iz Sarajeva u 19.00h ispred Zemaljskog muzeja. Polasci iz Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Tuzle. Vožnja kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Češku do Praga.

2.DAN: 22.10.2016 (Subota) - PRAG
Smještaj grupe u hotel. Po želji - odlazak u grad u šetnju: Narodni muzeum, Vaclavske namesti, Mustek, Na prikope, Staromestske namesti… Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN: 23.10.2016 (Nedjelja) - PRAG
Doručak. Fakultativno: Panoramski i pješački razgled Praga u pratnji stručnog vodiča; HRADČANY - Samostan Strahov - Loreta – Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARO MESTO: Karlovo sveučilište – Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Astronomski sat – Staromestske namesti… Slobodno poslijepodne za individulne aktivnost. Fakultativno: u večernjim satima krstarenje Vltavom – slobodno vrijeme za posjetu tradicionalnim Češkim pivnicama ili individualni obilazak. Noćenje.

4.DAN: 24.10.2016 (Ponedjeljak) - PRAG - BEČ
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja preko Jihlave i Znojma – pauza za posjetu shopping centru ,,EXCALIBUR” koji se nalazi u bezgraničnoj zoni i prilika za kupovinu po sniženim cijenama. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Beču. Fakultativno:obilazak grada (Bečki ring, Zgrada opere, Zgrada parlamenta, Trg Marije Terezije, Belvedere, Hofburg. Slobodno vrijeme. Polazak za BiH u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja. Dolazak na odredište u jutarnjim satima. Kraj programa…

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza