Projekat Kuhajmo zajedno završen manifestacijom u Bingu na Sjenjaku

25.04.2016. 14:25 / Izvor: Akta.ba

Uz  kreativne radionice i animatore, razne igre, oslikavanje lica ali i mnoštvo degustacija na drugačiji način smo približili bosansku kuhinju našim osnovcima.

 U subotu 23.4. u 11h ispred Hipermarketa Sjenjak u Tuzli  održana je završna manifestaciju za projekat „Bosanska kuhinja u mom domu“ u kojoj su učestvoval osnovne škole iz Tuzle.

Uz  kreativne radionice i animatore, razne igre, oslikavanje lica ali i mnoštvo degustacija na drugačiji način smo približili bosansku kuhinju našim osnovcima.

Projekat se sprovodi  u cilju promovisanja važnosti involviranja djece u bosansko-hercegovačko društvo te kao završni dio projekta „Kuhamo zajedno“ dvije domaće kompanije koje imaju zajedničku misiju - graditi zajedno bolju BiH.

"Mališani su danas ovdje da pokažu svoja znanja i vještine te da pokažu da mala raja zaista može znati mnogo toga, kao i da mogu učiniti veliki korak kada je u pitanju izgradnja bolje BiH", rekla je brend menadžerica za supe i začine u kompaniji Vispak Zerina Muco.

Kompanija Bingo je podržala Vispakovu radionicu i školu o bosanskoj tradicionalnoj kuhinji, gdje su djeca interaktivno učestvovala u projektu. Projekat je zaista koristan jer je lijepo učiti djecu od malih nogu koliko je raznolika naša kultura i tradicija, jer ih istovremeno učimo da trebaju biti ponosni na istu. " izjavila je Amna Džambić, iz marketing službe Bingo.

Napominjemo, Vispak i Bingo su u proteklom periodu uključili najjaču vojsku u očuvanje bosanske kuhinje, kao simbola BiH. Učenici  9 osnovnih škola  sa područja grada Tuzle u periodu od marta do aprila imali su priliku izraziti svoju kreativnost i znanje o bh tradiciji kroz umjetnost, crtanje  i pisanje na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“.

U toku kampanje predstavnici Vispaka i Binga posjetili su  škole i na časovima odjeljenske zajednice su predstavili značaj poznavanja i očuvanja bosanske tradicije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza