Nestabilnost i dodatni nameti prepreka razvoju automobilske industrije

14.04.2017. 08:22 / Izvor: Akta.ba
Nestabilnost i dodatni nameti prepreka razvoju automobilske industrije

Grupacija će nastaviti raditi po utvrđenom programu, a  fokus djelovanja će biti na edukaciji o standardima, razmjeni iskustava...

Grupacija automobilske industrije  je 13.4.2017. godine u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH održala, drugu po redu, sjednicu na kojoj se razgovaralo o poduzetim aktivnostima na projektu razvoja automobilske industrije BiH kao i daljim pravcima djelovanja Grupacije, u cilju jačanja kompanija koje se bave proizvodnjom automobilskih dijelova.

Nestabilna politička situacija u BiH i  dodatni nameti  spadaju u najveće prepreke razvoja ove industrijske grane. Nekoliko potencijalnih investitora je zbog toga planirane investicije u BiH stavilo na čekanje i postoji mogućnost da izaberu neku drugu zemlju.

Grupacija će nastaviti raditi po utvrđenom programu, a  fokus djelovanja će biti na edukaciji o standardima, razmjeni iskustava, predstavljanju automobilske industrije na sajmovima i ono sto je najvažnije pokušati od nadležnih zakonodavnih i izvršnih organa obezbijediti institucionalnu podršku  razvojnoj orijentaciji automobilske industrije u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti