Sarajevski Aerodrom se javnim prijevozom povezuje sa centrom grada

30.06.2016. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski Aerodrom se javnim prijevozom povezuje sa centrom grada

Kompanija Centrotrans je predala zahtjev za uspostavu ove linije, ali nadležno Ministarstvo još nije dalo odobrenje za uspostavu linije.

Iako svi veliki gradovi davno povezali javnim prijevozom aerodrome sa centrom grada u Sarajevu se tek o tome razmišlja. Nikome nije jasno zašto to ranije nije urađeno. Do sada je jedina opcija za one koji su dolazili na Aerodorm Sarajevo bila taksi prijevoz.

Tako da će za sve one koji koriste ovaj Aerodrom biti dobra vijest da je novi menadžment Međunarodnog aerodroma Sarajevo pokrenuo inicijativu o uspostavljanju autobuske linije koja bi povezala centar grada s Aerodromom.

Kompanija Centrotrans d.o.o. je izrazila spremnost da podrži ovu inicijativu, nakon čega su uslijedili pregovori u vezi s utvrđivanjem rute, formiranja cijene karata i usklađivanjem reda vožnje s aktuelnim redom letenja, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pregovori Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Centrotransa su uspješno okončani nakon čega je kompanija Centrotrans predala zahtjev za registraciju ove autobuske linije nadležnom Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo. 

Iako je ljetna sezona započela, te se tim povećao i broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, nadležno Ministarstvo još nije dalo odobrenje za uspostavu ove linije. Vjerujemo da će se u što skorijem periodu razriješiti ova situacija, kako bismo turistima i svim drugim zainteresovanim korisnicima omogućili uslugu prijevoza od Aerodroma do centra grada, navode iz Aerodroma Sarajevo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti