Outsource 2 Europe: Predstavljene kompanije i udruženja izvoznika softvera

01.12.2014. 13:24 / Izvor: eKapija.ba

Konferencija je imala za cilj povezati skandinavske kompanije zainteresovane za outsource razvoj IT rješenja sa kompanijama jugoistoka Europe, koje im mogu pružiti usluge razvoja u ovoj oblasti.

Konferencija "Outsource 2 Europe“ koja je održana u Švedskoj, u Nacionalnom muzeju ekonomije u Štokholmu, u kojem posluje preko 1.000 ICT kompanija s preko 25.000 zaposlenih, okupila  je najperspektivnije kompanije za softverski inžinjering sa područja Balkana i Skandinavije.

Konferencija je imala za cilj povezati skandinavske kompanije zainteresovane za outsource razvoj IT rješenja sa kompanijama jugoistoka Europe, koje im mogu pružiti usluge razvoja u ovoj oblasti.

Konferenciju je otvorila najmlađa ministrica švedske vlade, Aida Hadžialić, koja je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Na ”Outsource 2 Europe” sudjelovali su predstavnici skandinavskih kompanija, te desetak kompanija ponuđača usluga iz zemalja naše regije. Partner konferencije već drugu godinu zaredom je bosanskohercegovačka agencija za marketing i komunikacije Via Media iz Sarajeva.

”Ova konferencija je jedinstvena prilika da se na tržištu skandinavskih država predstave kvalitet i znanje  koje bosanskohercegovačke i regionalne kompanije imaju u oblasti softverskog inžinjeringa. Očekujemo da ćemo kroz ovaj projekat ostvariti kvalitetne poslovne kontakte, te na taj način povećati prisutnost i prihode naših kompanija tržištima skandinavskih zemalja", kazala je direktorica agencije Via Media, Vesna Beganović.

Konferenciju je organizirala SEEBA (South Eastern Europe Business Agency), švedska poslovna agencija primarno orijentisana na uspostavu i poboljšanje saradnje kompanija iz Skandinavije s kompanijama iz jugoistočne Europe.

Više o samoj konferenciji može se saznati na http://outsource2.eu/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti