al

Građevina

ACO Qmax - Prikupljanje, zadržavanje i transport velike količine vode

12.06.2019 09:27:56 / Izvor: Akta.ba

ACO Qmax je najnapredniji sistem linijske odvodnje koji pruža neograničena rješenja za sva područja primjene - od pješačkih zona do aerodroma. Ovaj inteligentni sistem dizajniran je za prikupljanje, zadržavanje i transport velike količine vode. Osim toga, pruža mnoge pogodnosti prilikom projektovanja, ugradnje i održavanja.

ACO Qmax pruža potpuno novi pristup u površinskoj odvodnji sa velikih površina. Zbog jednostavne i ekonomične ugradnje ovaj sistem pokriva većinu područja primjene i sve klase nosivosti od A15 do F900, dok istovremeno nudi efikasnu i brzu odvodnju površina. Elementi su proizvedeni iz recikliranog polietilena srednje gustoće što im daje robusnost i otpornost na razne hemikalije, te su ujedno male težine što omogućava jednostavnu ugradnju i rukovanje samim proizvodom na gradilištu. Jedinstven patentiran dizajn tijela ACO Qmax omogućava izgradnju završnog sloja kolničke konstrukcije bez prekida nosivod sloja kolnika.

Qmax kao savršen sistem za odvodnju velikih slivnih površina. Jedan od projekata na kojima je kompanija ACO d.o.o. izvšila ugradnju Qmax sistama je i plato 6000 m2 kompanije Keramika Jovanović d.o.o. Bijeljina sa jednom izuzetno dominantnom tlocrtnom dimenzijom, kompletan sistem odvodnje neposredno ispod površine, a površina ostaje ravna i u potpunosti iskorištena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina