al
Aluminijske fasade: Savremena arhitektonska rješenja

Građevina

Aluminijske fasade: Savremena arhitektonska rješenja

21.09.2018 08:53:25 / Izvor: Akta.ba

Suvremena arhitektonska rješenja, prije svega za reprezentativne poslovne objekte ali i šire, uz sve više staklenih površina u izradi vanjskih fasada uvjetovala su da se naša ponuda kompletira čitavim spektrom aluminijskih fasada, od kontinuiranih, polustrukturalnih i strukturalnih pa do element fasada.

Aluminijske fasade – Staklene fasade nastale su zbog kombinacije upotrebe različitih materijala, tehnologije i novih mogućnosti gradnje. Služe za spoljno i unutarnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska rešenja za novogradnju i adaptaciju objekata. Velike staklene površine i moderan dizajn maksimalno se koriste kao prirodan izvor svetlosti. Služe za različite prodajne salone i prostore slične namene. Ove fasade često nazivaju i zid zavese.

Ove fasade koje vam izdvaja Elox BH u svojoj ponudi, sastavljene su od samonosivih elemenata izrađenih od aluminijskih profila i stakla. Kombinacijom različitih aluminijskih profila i stakla dobiva se cela paleta načina zatvaranja objekta: zatvaranje kompletnog objekta, zatvaranje samo s jedne strane, zatvaranje s prednje strane ili kombinacija bilo kojeg načina. Na taj način svaki novi objekat dobiva dozu idividualnosti.

Kada je dihtovanje staklenih fasada u pitanju treba znati da nije cilj sprečiti vodu da prođe sa spoljašnje strane u konstrukciju, nego da se voda koja prođe sa spoljašnje strane odvede iz konstrukcije.

Aluminijum je kao materijal izrazito krut, ali fleksibilan i tanak. Zbog tih odlika, aluminijumske fasade otporne su na različite udare i atmosferske uticaje te osiguravaju brzu i jednostavnu montažu.

Elox BH je specijalizovan za ugradnji staklenih fasada, koje mogu biti:

  • Najjednostavni oblik, tj. klasična (kontinuirana) fasada
  • Polustrukturalna fasada
  • Strukturalna fasada.

 

 

PODIJELI:

TAGOVI: elox elox bh fasade alumijske fasade

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina