al

Predstavljamo

ITC Zenica: Mjesto u kojem dobre ideje imaju priliku da budu realizovane

06.01.2014 14:17:21 / Izvor: eKapija.ba

ITC d.o.o. preduzeće za trgovinu, proizvodnju, finansijsko ekonomski inženjering i zastupstvo, je osnovano 06.05.1994. godine sa sjedištem u Zenici.

U početku svog razvoja ITC je bio orjentisan na trgovinu u oblasti poljoprivrede. Iako u poslijeratnom periodu u Bosni i Hercegovini potražnja za poljoprivrednom opremom nije bila značajna, preduzeće je ipak ostalo na svojoj prvobitno usvojenoj strategiji, koja je imala za cilj postati lider u Bosni i Hercegovini, u obezbjeđenju sitne poljoprivredne mehanizacije i druge poljoprivredne opreme.

Preduzeće ITC je, tokom implementacije mnogobrojnih projekata iz oblasti poljoprivrede, svojim radom i profesionalnim odnosom uposlenika, opravdalo ukazano povjerenje niza nevladinih i vladinih organizacija, te pravnih i fizičkih lica.

Od 2000. godine ITC svoju trgovačku orijentaciju postepeno pretvara u proizvodnu, tako što započinje sa montažom motokultivatora u saradnji sa Labinprogresom, te proizvodnjom plastenika za proizvodnju povrća i cvijeća. U 2003. godini ITC u svom bruto prometu bilježi 60% prihoda od proizvodnje a 40% prihoda od trgovine.

Tokom 2007. godine preduzeće ITC je započelo proces proširenja svoje djelatnosti na trgovinu vatrogasnim kamionima i opremom, a od 2008. godine nastavilo je proširenje proizvodnih kapaciteta, kao i proizvodnog programa, u koji uključuje rudničku opremu (vodilice užeta stropne jednošinske pruge, valjke trakastih transportera i nosače valjaka trakastih transportera), a počinje pružati i usluge obrade, dorade i proizvodnje po narudžbi, kao i servisnog održavanja.

Također, od 2008. godine, preduzeće ITC se bavi i pružanjem usluga izvođenja radova iz oblasti klimatizacije, grijanja i hlađenja.

ITC s ponosom može reći da danas posjeduje proizvodne kapacitete i ljudske resurse sposobne za kvalitetnu realizaciju poslova iz svih navedenih oblasi, te da je ITC d.o.o. danas prepoznatljiv kako po kvalitetu svojih proizvoda, tako i po kvalitetu usluga.

Certifikati i ovlaštenja

Preduzeće ITC je nositelj certifikata ISO 9001:2008 za sistem upravljanja kvalitetom, te certifikata ISO 14001:2004 za sistem upravljanja okolišem, a rješenjima Federalnog ministarstva prostornog uređenja ovlašteno je za projektovanje i izvođenje KGH tehnike.

ITC je organizovana grupa autonomnih cjelina, koje su posvećene zadovoljenju potreba klijenata u oblasti: metaloprerade, građevinarstva, hidro instalacija, elektro instalacija, mašinskih instalacija, poljoprivrede i trgovine.

Koristeći sinergijske efekte komplemantarnosti profitnih centara, grupa ITC teži da postane pouzdan regionalni poslovni partner svojim klijentima.

Opredjeljenost poticanju kreativnosti zaposlenika, grupa ITC predstavlja mjesto u kojem dobre ideje imaju priliku da budu realizovane, čime se omogućuje lična i timska, stručna i poslovna afirmacija zaposlenika.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo