al

Turizam i gastro

Popust za korištenje žičare na Bjelašnici i Igmanu

08.08.2019 13:16:43 / Izvor: Akta.ba

KJP ZOI'84 omogućilo je cijene sa uračunatim popustom za osobe sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom identifikacionog dokumenta. Jedna osoba može kupiti samo jednu kartu, uz pokaz jednog dokumenta.

"Željeli smo omogućiti popust različitim kategorijama, penzionerima, đacima, studentima, policiji, vojnim licima, radnicima te smo došli na ideju, kako bi povećali posjećenost Bjelašnice, najbolje je da je taj popust uračunat svim građanima sa prebivalištem na području Bosne i Hercegovine (koji su voljni pokazati ID)", ističu iz KJP ZOI'84

"Mislili smo i na najmlađe pa je tako djeci ispod 7 godina vožnja žičarama na Bjelašnici i Igmanu besplatna", dodali su iz preduzeća ZOI'84.

Na Bjelašnici svako druga korpa ima i držače za bicikla, tako da su i ljubitelji biciklizma osigurali prevoz do vrha Bjelašnice.

Na međustanici možete napraviti pauzu uz sok, i nastaviti dalje vožnjom ili šetnjom po Bjelašnici, ili pak nazad šestosjedom do Babinog dola.

Dakle, panoramsko razgledanje žičarom na Bjelašnici, bez popusta jeste 12,00 KM, dok je sa popustom 6,00 KM. Panoramsko razgledanje žičarom na Igmanu, bez popusta jeste 10,00 KM, dok je sa popustom 6,00 KM. Djeca do 7 godina imaju besplatne vožnje na obje žičare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro