al
Sale za organizovanje naučnih, kulturnih, vjerskih i drugih manifestacija

Nekretnine i enterijer

Sale za organizovanje naučnih, kulturnih, vjerskih i drugih manifestacija

08.08.2019 08:35:10 / Izvor: Akta.ba

Pored obimnog bibliotečkog fonda koji je na raspolaganju istraživačima, učenicima, studentima i svim zainteresovanim građanima, Gazi Husrev-begova biblioteka nudi posebnu i izuzetnu mogućnost organizovanja naučnih, kulturnih, vjerskih i drugih manifestacija, seminara, promotivnih svečanosti, ili sastanaka.

U tu svrhu su u zgradi Biblioteke projektovane i vrhunski opremljene četiri sale koje mogu da zadovolje sve potrebe ove vrste – od velikih kongresnih skupova, konferencija za štampu, stručnih radionica, do manjih poslovnih sastanaka. Sve sale su klimatizirane i posjeduju najsavremeniju multimedijalnu opremu koja može da udovolji bilo kojem tehničkom zahtjevu. Dodatna prednost korištenja ovih prostorija je u tome što su smještene u novoj zgradi Biblioteke u srcu Baščaršije gdje se na dohvat ruke nalaze historijske znamenitosti grada, kao i bogata turistička i tradicionalna gastronomska ponuda.

VELIKA SALA

Velika kongresna sala raspolaže sa preko 220 udobnih fotelja, RCF audio konferencijskim sistemom, četiri bežična mikrofona, 5.1 surround ozvučenjem, Full HD projektorom, klimatizacijom i vrlo bogatim osvjetljenjem. U sastavu sale nalaze se tri kabine za simultano prevođenje pomoću kojih je omogućeno istovremeno prevođenje na tri jezika. Svako sjedište u sali ima prateću opremu sa wireless slušalicama.

Na zahtjev, i uz dodatnu naknadu, mogu se obezbijediti usluge snimanja audio i video zapisa. Aranžman iznajmljivanja kongresne sale uključuje i paket tehničke podrške koja podrazumijeva prisustvo jednog tehničkog lica u audio/video kabini i jednog tehničkog lica u sali koje u svakom trenutku i na svaki zahtjev može da pruži bilo koju vrstu tehničke pomoći. Sala je pokrivena besplatnim wireless signalom.

Na raspolaganju učesnicima skupova stoje i usluge bifea koji je smješten u prostranom i udobnom ambijentu lobija Biblioteke a koji nudi kafu, čaj ili brzi zalogaj.

Uz samu kongresnu salu nalazi se veliki i udobno namješteni foaje namijenjen za kratki odmor učesnika skupa za vrijeme pauze.

Sa ukupno 220 mjesta, prostorom za medije i brojnim drugim tehničkim prednostima, velika kongresna sala donosi obilje mogućnosti za organiziranje velikih skupova na raznim nivoima.

Služba za odnose s javnošću Biblioteke će za vas izraditi ponudu o korištenju sala i pružiti sve dodatne informacije o uslovima i terminima iznajmljivanja.

VIP SALA

Spojena sa kongresnom salom, VIP sala je uključena u aranžman iznajmljivanja velike kongresne sale uz dodatnu naknadu. Odlikuje se specijalno prilagođenim ambijentom namijenjenim za učesnike plenarnih skupova koji žele da u toku dešavanja u kongresnoj sali održe odvojene sastanke.

Ova sala raspolaže sa 20 mjesta, dva 50-inčna plazma displeja koji se mogu koristiti za uživo prikazivanje onoga što se odvija u kongresnoj sali. Na ove plazme se može priključiti laptop što znači da se preko njih mogu obavljati prezentacije. Kao i velika kongresna sala, i VIP sala je pokrivena besplatnim wireless signalom. Pored toga, sala ima svoje ozvučenje putem kojeg se uživo mogu slušati govornici iz velike kongresne sale.

SREDNJA SALA

S obzirom da se često ukazuje potreba za organizovanjem konferencija ili drugih skupova srednjeg i malog kapaciteta, ova sala sa 70 mjesta je idealno mjesto za takve događaje.

Opremljena je sa tri mikrofona, miksetom sa priključkom za medije, XGA projektorom, velikom tablom za pisanje i besplatnim wireless signalom.

MALA SALA

Ova sala čiji je kapacitet 24 mjesta namijenjena je za ad hoc sastanke, konferencije za štampu i druga manja okupljanja. U sastav tehničke opreme ove sale ulaze dva 42-inčna plazma displeja i mala samostojeća tabla za pisanje.

Posebnost i zanimljivost ove sale je u tome što pruža izuzetno lijep pogled na susjednu Kuršumli medresu.

Protokol o načinu i uvijetima iznajmljivanja sala.

Formular za rezervaciju sale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer