Nova stambeno-poslovna zgrada Moja Malta useljiva krajem iduće godine

23.10.2013. 08:27 / Izvor: eKapija.ba
Nova stambeno-poslovna zgrada Moja Malta useljiva krajem iduće godine
OTVORI GALERIJU

U sarajevskom naselju Dolac Malta, u toku je izgradnja nove stambeno-poslovne "Moja Malta, čiji je investitor sarajevska kompanija a ANS Drive. Zgrada će imati stambeni, poslovni i garažni dio.

U sarajevskom naselju Dolac Malta, u toku je izgradnja nove stambeno-poslovne "Moja Malta, čiji je investitor sarajevska kompanija a ANS Drive.

Po projektu firme Argentaria d.o.o. Sarajevo, zgrada će imati stambeni, poslovni i garažni dio.

Stambeni dio zgrade će imati 168 stanova, od kojih je za garsonjere predviđeno 40 stanova, dvosobnih 48, trosobnih 64 i 16 četvorosobnih stanova.

Ukupna površina poslovnog dijela objekta će iznositi oko 1200 m2, a na 3 etaže podzemne garaže će biti oko 220 parking mjesta.

Naime, projekat "Moja Malta" je nastao idejom investitora firme Ans Drive u saradnji sa agencijom za nekretnine PROSTOR, koja je ovlašteni zastupnik prodaje stanova, da se građanima izradi idealan prostor za stanovanje i poslovne aktivnosti.

"Vodeći se tom idejom projektovali smo stambene jedinice koje karakterišu optimalna veličina i funkcionalan raspored prostorija, uz maksimalnu iskorištenost postojeće kvadrature", navode iz kompanije ANS Drive.

Posebno je vođeno računa da se koriste kvalitetni i moderni materijali pri izgradnji objekta i obezbjedi mogućnost budućim stanarima da u određenoj mjeri utiču na finalni izgled njihovog budućeg doma.

Cilj investitora je da s projektom "Moja Malta" postavi novi standard gradnje i zapadnoevropskog načina života u Sarajevu. Firme Ans Drive i PROSTOR će nakon ovoga projekta pokrenuti nove izazovne projekte kako bih građanima obezbijedili mogućnost kupovine stambenog ili poslovnog prostora koji zadovoljava sve potrebe kvalitetnog načina življenja po prihvatljivim cijenama.

Inače, objekat je u obliku slova „L“, koje  tvore dvije pravougaone lamele različitih dimenzija, tako da je slobodan sa pet strana i primarno orjentisan  jugo/istok - sjevero/zapad. Zgrada je smještena između pristupne saobraćajnice na sjevernoj i zapadnoj strani u neposrednoj blizini Velepekare.  Prilaz je pješački preko trotoara ispred objekta, kao i preko platoa na istočnoj i južnoj strani parcele.

Spratnost  objekta je  -2+S+Pr+8 , sa glavnim ulazom za dvije lamele (Lamela 1 i Lamela 2) na južnoj strani. Prizemlje objekta je u nivou platoa koji je u odnosu na nivo pristupnog trotoara viši za 1,30m. Na sjevernoj strani predviđa se zelena travnata površina sa niskim rastinjem u vidu vrta sa otvorenim tipom parking površine od ukupno 11 parking mjesta. Sa južne strane ostvaren je i pristup poslovnim prostorima u prizemlju dok je, preko otvorenog parkinga, sa sjevero-zapadne strane omogućen pristup poslovnim prostorima u nivou suterena.

Lokacija stambeno poslovnog objekta se nalazi u ulici Malta preko puta Velepekare, u naselju Dolac Malta, na samo cca. 3km od centra grada glavnom saobraćajnicom ulicom Zmaja od Bosne. Objekat se nalazi u veoma mirnom i atraktivnom rezidencijalnom kvartu, a ipak u neposrednoj blizini nekoliko većih tržnih centara (Mercator, ROBOT, Merkur), te sredstava javnog prijevoza. Tu su također obdanište i osnovna škola, dječija igrališta i zelene površine.

Posebno je značajno naglasiti da je Vilsonovo šetalište koje je udaljeno samo 200m od objekta, radnim danima poslije 17h i vikendom zatvoreno za saobraćaj te je na usluzi građanima koji žele da džogiraju, voze bickl, šetaju ili se odmaraju u prelijepom zelenilu. Objekat je sa jedne strane odvojen dilatacijom od zabatnog zida  postojećeg objekta, poznatog kao stambeni objekat "Kifla", te se svojom spratnosti i  arhitektonskim izričajem u potpunosti prilagođava i uklapa u postojeću strukturu okolnih objekata.

Za finansiranje kupovine stambenih ili poslovnih jedinica u projektu "Moja Malta" investitor se podrudio da obezbijedi što povoljnije i praktičnije finansiranje. Banka koja prati projekat i ujedno finansira kupce je UniCredit Banka.

Planirani rok završetka radova je krajem 2014. godine.

AD showroom

Otvoranjem novog izložbenog prostora "AD showroom" u Mercator Grand Centru na Ilidži, kompanija ANS Drive u prilici je da ponudi i kompletno opremanje stanova. U showroom-u su izloženi primjerci sobnih i ulaznih vrata, prozora, kuhinja, kompletnih rješenja spavaćih i dječijih soba, pločastog namještaja za dnevni borvak, kancelariju, kao i enterijerski detalji, obloge zidova i sl., ANS Drive proizvodnje.

"U AD showroom-u mogu se  pogledati i posebno odabrane parketi i laminati, stolice, rasvjetna tijela, madraci i podnice, roletne, zavjese, posteljine i sve ostalo što prati enterijerska rješenja. Kupce stanova i poslovnih prostora u zgradi "Moja Malta"u AD showroom-u čekaju posebne pogodnosti za kompletno opremanje stana ili prostora. Naši arhitekti će Vam pri tom pomoći da stan uredite i eventualno izmijenite u skladu Vašim potrebama, poručuju iz ANS Drive-a.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije