Treća sreća: UIO ponovo objavila oglas za kupovinu zgrade u Banjoj Luci

29.06.2017. 12:45 / Izvor: Akta.ba
Treća sreća: UIO ponovo objavila oglas za kupovinu zgrade u Banjoj Luci

Uprava je dva puta objavljivala oglas za kupovinu zgrade u Banjoj Luci, ali nijedna ponuda nije zadovoljavala tražene uvjete o veličini prostora.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH objavila je javni oglas za prikupljanje ponuda za kupovinu poslovnog objekta u Banjoj Luci za smještaj zaposlenih u Središnjem uredu i sjedištu Regionalnog centra Banja Luka.

Kako je Akta.ba ranije objavila, za ovu namjenu Uprava je izdvojila 35 miliona KM.

Inače, Uprava je dva puta objavljivala oglas za kupovinu zgrade u Banjoj Luci, ali nijedna ponuda nije zadovoljavala tražene uslove o veličini prostora.

Kako se navodi u uslovima oglasa, poslovni objekat treba da se nalazi na području grada Banja Luka, udaljenosti ne većoj od tri kilometra od sadašnjeg sjedišta Središnjeg ureda UIO u Banjoj Luci. Objekat treba da sadrži dvije zasebne cjeline sa posebnim ulazima površine od cca 7500m2 namjenjen za potrebe Središnjieg ureda i prostor površine cca 4500 m2 namjenjen za potrebe Regionalnog centra Banja Luka. Također, jedan od uslova je i da objekat treba da se zagrijava centralnim ili etažnim grijanjem, odnosno hladi uspostavljenim klimatizacijskim sistemom, s podzemnim etažama za garažiranje vozila sa silazno - ulaznim rampama, i drugim pratećim sadržajima, s vanjskim platoom ispred objekta, sa minimalno 40 parking mjesta.

Pravo učešća imaju svi ponuđači koji u vlasništvu i bez tereta posjeduju nekretninu koja je predmet nabavke.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda po ovom pozivu je 05.07.2017.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije